|
|
PAPYON MAKARNA |
|
nevra
Aşçı
Kayıt: 08.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Karabük |
Kısa URL: https://ml.md/lc23694
Gönderme Tarihi: 08.May.2008
2,651 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
yarım kilo un
2 yumurta
2 kaşık tereyağı
tuz
aldığı kadar un
Yapılışı:
Unun ortası havuz gibi açılır. Yumurta, tuz ve biraz da su ilave edilerek sıkıca bir hamur yapılır. Biraz dinlendikten sonra bu yufkalar 4 cm inceliğinde uzun şeritler halinde kesilir. Tekrar bunları enine 2 cm genişliğinde kesilir. Tam ortasından sıkılıp fiyonk olması sağlanır. Kaynamakta olan suya atılıp haşlanır. Piştikten sonra süzülür ve soğuk suda yıkanır. Servis tabağına boşaltılır. Üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökülür. Yoğurdun üstüne kızdırılmış yağ ile salça dökülür.
|
PAPYON MAKARNA |
|
koza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.02.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc34728
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2009
2,184 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram papyon makarna
10 bardak su
2 silme çorba kaşığı tuz
ÜSTÜNE:
100 gram sadeyağı, ya da margarin (5 çorba kaşığı)
150 gram beyaz peynir
1 demet dereotu
1 Bir tencereye; 10 bardak su ile 2 silme çorba kaşığı tuz koyarak, suyu kaynamaya bırakmalı, kaynayınca buna; birer parmak uzunluğunda parçalara kırılmış 500 gram papyon makarna koyarak makarnalar pişip de yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 15-20 dakika haşlamalı, sıcak sularını döktükten sonra soğuk su ile yıkamalı ve süzülmeye bırakmalıdır.
2 Makarnalar süzülmekte iken, bir tencereye; 5 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin koyarak, yağı hafifçe kızdırmalı, sonra da kızdırılmış bu yağı süzmüş olduğumuz makarnalara dökerek kaşıkla karıştırmalı, bunları, ancak 1 dakika sote etmeli, sonra da makarnaları tabağa alarak üstlerine, ufalanmış 150 gram beyaz peynir ve çok ince kıyılmış dereotu karıştırılarak katmalı ve servis yapmalıdır.
|
|
PAPYON MAKARNA Tarifleri Fırın Makarna Tarifleri
|
|