Kısa URL: https://ml.md/lc145619
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2019
562 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram kuzu kuşbaşı
40 adet kadar arpacık soğan
2 baş sarımsak
100 gram tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet küp şeker
1 çay kaşığı karabiber
4-5 su bardağı kaynamış su
Arpacık soğanları ve sarımsakları ayıklayıp güzelce yıkayın.
Düdüklü tencereyi kızdırın ve tereyağını eritin.
Etleri tencereye alıp sık sık karıştırarak tereyağında soteleyin.
Etler sularını salıp çektikten sonra 2-3 dakika daha kavurun.
Soğan ve sarımsakları etlere ilave edip hepsini birlikte kavurmaya devam edin.
Etlerin üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak suyu tencereye ilave edin.
Sirkeyi, baharatları ve şekeri de ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika kadar pişirin.
Yahniyi tabaklara bölüştürüp üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin.
30-40 adet arpacık soğan
500 gram dana eti
2 baş sarımsak
100 gram tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
5 su bardağı kaynar su
Karabiber
Kimyon
Tarçın
Papaz yahnisi için öncelikle arpacık soğanlarını ve sarımsakları temizleyin. Düdüklü bir tencereye tereyağını alın ve yağ eriyince eti mühürleyin. Et suyunu salıp, tekrar çekene kadar kavurun.
Etler suyunu tamamen çektikten sonra, içine soyduğunuz arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyin. Soğanların renkleri pembeleşene kadar kavurun. Kaynayan suyu da ekledikten sonra, sirkeyi, baharatları ve toz şekeri ilave edin. Düdüklüde de pişirebilirsiniz normal tencerede de. Etin pişmesine göre seçebilirsiniz.
Pişirme süresinin sonunda bir servis tabağına alın ve sıcak sıcak servis edin.