| 
 
| 
 
 
 | 
 
PAPAZ EKMEĞI | 
 
  | 
Gülendam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2006 
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2768 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006 
2,285 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
150 gr (1+1/4 su bardağı)
 
1 çorba kaşığı un
 
4 yumurta
 
350 gr (1 1/2 su bardağı) toz şeker
 
1 kahve kaşığı tuz
 
60 gr (1/2 su bardağı) karışık meyve kabuğu şekerlemesi (doğranmış)
 
60 gr (1/2 su bardağı) vişne şekerlemesi (doğranmış)
 
100 gr (3/4 su bardağı) badem (rendelenmiş)
 
75 gr çikolata (küçük parçalar halinde kırılmış)
 
 
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız. 22,5 cm' lik bir kek kabını 1 tatlı kaşığı yağla yağlayıp, 1 çorba kaşığı unla hafifçe unlayınız.
 
Orta boy bir kaseye yumurtaları ve şekeri koyunuz. Yumurta teliyle, karışım açık renk olup, telle birlikte kalkacak kıvama gelene kadar çırpınız. Madeni bir kaşıkla 1 su bardağı un katınız.
 
Küçük bir kasede, kalan 1/4 su bardağı un, tuz, meyve kabuğu şekerlemesi, vişne şekerlemesi, badem rendesi ve çikolatayı karıştırıp, orta boy kasedeki yumurtalı karışıma katınız. Hazırladığınız bu karışımı kek kabına boşaltıp fırında 40-45 dakika, batırılan bir şiş temiz ve kuru çıkana kadar pişiriniz. Papaz ekmeğini fırından çıkarıp, tel ızgara üstünde soğuttuktan sonra servis ediniz.
 
 
Not: Yağ kullanılmadan yapılan bu değişik meyveli ekmeği, sade ya da üstüne yağ sürerek sarvis edebilirsiniz.
  
 | 
 
Papaz Ekmeği | 
 
  | 
nurnur 
Editor 
 
  
Kayıt: 29.07.2005 
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67825 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2011 
2,189 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gr şeker
 
7 yumurta
 
250 gr un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 fincan süt
 
250 gr ceviz
 
250 gr Üzüm
 
 
Yumurta ve şekeri çok iyi çırpın ardından sırasıyla diğer malzemeleri ekleyin ve 170 derece sıcak fırında pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PAPAZ EKMEĞI Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |