|
|
Papayalı Pasta |
|
pembe mutfak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2015
Mesajlar: 36 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc137483
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2018
610 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.verita.com.tr
4 adet Verita Papaya
2 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
1 paket hazır pasta kreması
50 gram tereyağı
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı rendelenmiş sütlü çikolata
2 su bardağı file badem
Keki hazırlamak için pandispanya unu, yumurta ve suyu mikserle önce yavaş devirde, 1-2 dakika sonra hızlı devirde 6-7 dakika çırpın. Karışımı yuvarlak kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Papayaları temizleyip, küçük küçük dilimleyin. Papaya, su ve toz şekeri 30 dakika pişirip soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde pasta kreması, tereyağı ve sütü mikser yardımıyla iyice çırpın.
Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kesin. Pandispanyanın iki parçasını da soğuyan papayalı karışımının suyu ile ıslatın. Birinci kat pandispanyanın üzerine, hazırladığınız kremanın yarısını sürüp papayanın yarısını yerleştirin. Diğer pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan kremayı da pastanın üzerine ve yanlarına sürün. Pastanızı rendelenmiş çikolata ve bademle süsleyebilirsiniz, afiyet olsun.
|
Papayalı Pasta |
|
ihsan baysan
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc115960
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2016
1,289 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı ufalanmış kurabiye
1/2 su bardağı kavrulmuş tuzsuz kaysı çekirdeği
1/2 su bardağı ceviz
1/2 su bardağı fındık
10 yemek kaşığı margarin
10 gram bitter çikolata (% 65 kakao), kabaca doğranmış
1 orta boy papaya, soyulmuş, küpler halinde kesilmiş
22 x 12 cm'lik kek kalıbının her bir kenarından 5 cm'lik fazlalık bırakacak şekilde pişirme kağıdını yerleştirin. Bu esnada geniş bir kasede kurabiyeler, cevizler, fındıklar ve kaysı çekirdeklerini karıştırın.
Bir sos tavasına 5 cm boyunda su koyup kaynatın. Çikolata, margarin ve bir miktar tuzu kaynayan, ateşe dayanıklı bir kasede karıştırıp, kaynayan su kabının içine yerleştirin. Çikolata ve yağ karışana kadar ateşte bırakın.
Kaseyi ateşten alın ve erimiş çikolatayı kuruyemişli karışımın üzerine dökün ve pişirme kağıdı serdiğiniz kaba yerleştirin. Tavanın üzerini strech film ile kapatın ve çikolatayı 8 saat kadar buzdolabında soğutun.
Servis etmeden 2 saat önce kalıbı dolaptan çıkarıp, strech filmi çıkarın. Pişirme kağıdının dışarıda kalan kısmından tutarak bir kesme tahtasına aktarın. Pastayı dilimleyip, papaya ile servis edin.
|
|
Papayalı Pasta Tarifleri Pasta Tarifleri
|
|