| 
 
| 
 
 
 | 
 
Papatya Pastası | 
 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1410 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2006 
2,823 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
HAMURUN MALZEMESİ:
 
2, 1 /4 su bardağı un (2,5 bardaktan az)
 
2 çorba kaşığı pudra şeker 
 
1 küçük paket margarin ve 1 parmak ilave (150 gr.)
 
1 yumurta
 
Yarım paket vanilya, limon kabuğu rendesi
 
İÇİNİN MALZEMESİ
 
1,5 su bardağı fındık içi
 
Yarım su bardağı pudra şekeri
 
3 yumurta, limon kabuğu rendesi
 
15- 20 adet iç badem, 2- 3 kaşık marmelat 
 
 
HAMURUN YAPILIŞI:
 
1- Un elenir. 150 gr. yumuşak yağ, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı pudra şeker, limon kabuğu rendesi karıştırılır ve hamur yapılır. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)
 
2- Merdane ile 3- 4 mm inceliğinde açılır. Papatya kalıplarının içine yerleştirilir. Ortasına bir çay kaşığı marmelat konur. 
 
 
İÇİNİN HAZIRLANIŞI:
 
3- Makineden çekilmiş fındık, yumurta, pudra şeker limon kabuğu rendesi karıştırılır. 
 
4- Kalıpların üzeri bu karışımla doldurulur. Kabuğu çıkarılmış ve ikiye ayrılmış badem Papatya şeklinde yapıştırılır.
 
5- Kalıplar tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.
 
 
Not:
 
1) Kalıpları yağlamaya gerek yoktur. Hamur yağlı olduğu için Pasta kolay çıkar.
 
2) Bu pasta için 15- 20 küçük papatya kalıbına ihtiyaç vardır.
 
 
 ML® Papatya Kurabiyesi için tıklayın
 
 
  
 | 
 
Papatya Pasta | 
 
  | 
Feza 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 18.04.2009 
Mesajlar: 19 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35561 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2009 
3,517 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı un
 
Yarım su bardağı pudraşekeri
 
2 adet yumurta
 
1 paket margarin + bir buçuk çorba kaşığı margarin
 
Yarım paket vanilya
 
Yarım paket kabartma tozu
 
Bir tutam tuz
 
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
 
İçine:
 
200 gram dövülmüş fındık
 
1 su bardağı pudraşekeri
 
3 adet yumurta
 
Yarım çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
 
1 çay kaşığı vanilya
 
Süslemek için:
 
150 gram kayısı marmelatı
 
Yaran su bardağı badem
 
1 su bardağı dövülmüş antepfıstığı
 
 
Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için un, pudraşekeri, yumurta, margarin, vanilya, kabartma tozu, tuz ve rendelenmiş limon kabuğunu karıştırıp, yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. 3-4 mm kalınlığında açın. Hamurdan cevizden küçük parçalar koparın. Yuvarlayıp, kek kağıtları üzerine bastırın. Tartölet kalıbına yerleştirin. Çatalla üzerine delikler açın. Kayısı marmelaü sürün. İç haremi hazırlayın. Bunun için dövülmüş fındık, pudraşekeri, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı karıştırın. Tartöletlerin üzerine yayın. Pembe bir renk alana dek orta ısılı fırında pişirin. Fırından aldıktan sonra da üzerine kayısı marmelatı sürün. Fısük serpin. Bademlerle papatya şekli verin.
  
 | 
 
Papatya Pastası | 
 
  | 
mutfak perisi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.12.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58847 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2010 
2,949 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gr. un
 
150 gr. ceviz içi
 
150 gr. pudra şekeri
 
250 gr. marmelât
 
5 adet yumurta
 
Yarım paket vanilya
 
100 gr. yeşil fıstık
 
50 gr. badem
 
170 gr. tereyağı
 
Biraz limon kabuğu rendesi
 
Hamur:
 
260 gr. un
 
170 gr. tereyağı
 
2 adet yumurta
 
30 gr. pudra şekeri
 
Vanilya
 
Limon kabuğu rendesi
 
 
Malzemesinden taban hamuru yapılır. Merdane ile 3 mm. inceliğinde açılır. Tartolet kalıplarınm çapında nemse kalıbı ile kesilir. Yarımşar kaşık marmelât konur. 150 gr. ceviz içi makineden geçirilir. 150 gr. pudra şekeri, vanilya, üç adet yumurta ile bir kâseye konur. 15 dakika karıştırılır. Marmelât konan kalıpların üzerine doldurulur. Orta hararetteki fırında pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine fıstık yapıştırılır. Badem ile papatya şeklinde süslenir.
  
 | 
 
Papatyalı Pasta | 
 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88880 
Gönderme Tarihi: 01.May.2013 
2,834 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
150 gram tereyağı
 
3 yumurta
 
1 su bardağı şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
2,5 su bardağı un
 
1 su bardağı süt
 
4 çorba kaşığı kayısı reçeli
 
200 gram çilek
 
2 çorba kaşığı şeker
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
2 paket kremşanti
 
Şeker hamuru papatyalar ya da gerçek papatya
 
 
Eritilmiş yağı, yumurtayı ve şekeri üç dakika çırpın. İçine kabartma tozunu, unu ekleyip karıştırın. Bir su bardağı sütü de ilave ederek karıştırmaya devam edin. İsterseniz içine bir limon suyu sıkabilirsiniz, tadı çok ferahlatıcı oluyor. Daha sonra bu harcı yağlanmış kek kalıbına boşaltın, 175 derecedeki fırında 45 dakika pişmeye bırakın. Bu pastayı çok katlı yapmak isterseniz aynı malzemeden tekrar hazırlayıp bir kek daha pişirmelisiniz. Fırından aldığınız keki ikiye bölüp, üzerine biraz suyla açtığınız kayısı reçelini sürün. Çilekleri şekerle bir taşım kaynatın; biraz suda karıştırdığınız nişastayı ekleyip kıvam almasını sağlayın. Pastanın her tarafını kremşantiyle kaplayıp buzdolabında 2 saat bekletin. Servis yapmadan önce papatyalarla süsleyin.
  
 | 
 
Papatya Bahçesi | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168654 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2022 
355 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
1,5 su bardağı un
 
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
 
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
 
100 g yumuşak margarin
 
1,5 çay bardağı toz şeker
 
3 yumurta
 
0,5 çay bardağı süt
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
Kaplama:
 
1 poşet Dr. Oetker Şeker Hamuru
 
Gıda boyası (kahverengi)
 
1 çay bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası
 
Süslemek için:
 
2 poşet Dr. Oetker Şeker Hamuru
 
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
 
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
 
Dolgu:
 
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
 
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
 
Kalıp:
 
Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)
 
 
Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 180 °C
 
Turbo pişirme: 170 °C
 
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine kakao ve nişastayı ilave edip karıştırın. Margarin ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta, süt ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız kakaolu un karşımını ilave edip kısa bir süre çırpın, kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
 
Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
 
1 poşet şeker hamurunu paketinden çıkarın ve yumuşayıncaya kadar yoğurun. Kahverengi gıda boyasını azar azar ilave ederek dıştan içe doğru yoğurarak renklendirin. Hava almayacak şekilde poşete alın ve bekletin.
 
1 poşet şeker hamurnu açın. Yeşil jel renklendirici ilave ederek renklendirip hava almayacak şekilde poşete koyun ve bekletin. Son şeker hamurunu poşetinden çıkarın. Ceviz büyüklüğünde bir parça koparın, sarı jel renklendiriciyi azar azar ilave ederek dıştan içe doğru yoğurarak sarı renkte hamur elde edin. Kalan şeker hamurunu beyaz bırakın. Kapalı bekletin.
 
Soğuyan kekin üzerinde bombe varsa bıçak ile keserek düzleştirin. Keki enlemesine ikiye kesin ve üst katı taban olacak şekilde ters çevirerek servis tabağına alın. Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. 2/3'ünü servis tabağındaki kekin üzerine yayın. Çikolata parçalarını serpin ve ikinci kat keki kapatın. Kalan krem şantiyi spatula yardımı ile pastanın kenarlarına boşlukları dolduracak şekilde sürün. Pastanın yüzeyine ince bir tabaka krem şanti sürün. Tabakta kek kırıntıları varsa temizleyin ve pastayı buzdolabına alın.
 
Beyaz şeker hamurunu elinizle kısa bir süre yoğurun, hafif nişastalanmış tezgaha alın ve 0,5 cm kalınlığında açın. Çiçek şeklindeki kalıpla kesin. Hazırladığınız sarı renkteki şeker hamuru ile çiçeklerin gövdelerini hazırlayın, arzuya göre çay süzgeci üzerine bastırarak iz çıkarabilirsiniz. Hafif ıslatarak çiçeklerin ortalarına yerleştirin. Kahverengi şeker hamurunu kısa bir süre elinizle yoğurun ve hafif nişastalanmış tezgahta 1 cm kalınlığında açın. Pastayı buzdolabından çıkarın. Açtığınız hamuru merdane ile pastanın üzerine alın, elinizle hafif bastırarak üzerini düzeltin. Kenarlarını elinizle hafif bastırarak düz bir şekilde yukardan aşağıya doğru keke yapıştırın. Kenarda kalan fazla hamuru bıçak ile kesin ve spatula yardımı ile pastanın altına doğru yerleştirin.
 
Yeşil renkteki şeker hamurundan pastanın kenar yüksekliği boyutunda rulolar hazırlayın ve su ile pastanın kenarına yapıştırın. Hazırladığınız çiçeklerin altlarını hafif ıslatarak pastanın üzerine sıralayın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Papatya Pastası Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |