|
Papanaşi Tatlısı (Romanya) |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179538
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2024
127 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 yumurta
1 yemek kaşığı bal
250 gram peynir (inek peyniri)
1 tatlı kaşığı irmik
150 gram un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
Ekşi Krema
Vişne
Böğürtlen
Yaban mersin
Derin bir kap içerisine şeker, kabartma tozu ve peyniri alıp karıştırın.
Üzerine yumurta, vanilya, un ve irmiği ekleyin.
Tüm malzemeleri mikserle karıştırın.
Hamur çok yapışkan olursa, üzerine un ilave edebilirsiniz.
Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde streç ile örtün ve buzdolabında 20 dakika bekletin.
Dinlenmiş hamuru alın ve küçük parçalar kopartın.
Parçaları elinizle yuvarlayarak şekil verin ve ortasına parmağınızla bastırarak çukur açın.
Hamurları hazırladıktan sonra tavaya yağ ekleyin ve kızdırın.
Hamurların iki tarafını da yağda kızartın.
Tatlının üzerine koymak için küçük hamur topları hazırlayın ve kızartın.
Kızarttığınız hamurları büyük servis tabağına alın ve üzerine ekşi krema dökün.
Küçük hamur toplarını, kremanın üzerine yerleştirin.
Üst kısmını vişne sosu ve yaban mersini ile süsleyin.
|
Papanaşi |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161519
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2021
744 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.acunn.com
2 yumurta
1/2 yemek kaşığı kabartma tozu
1/2 yemek kaşığı vanilya özü
2 su bardağı un
500 gr çökelek peyniri
1/2 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kabuk rende limon
200 gr ekşi krema
1 su bardağı vişne reçeli
Süzme peynirdeki fazla suyu boşaltın. Ardından süzme peyniri bir kaseye koyun. Peyniri ufalayın.
Ayrı bir kapta yumurtaları ve şekeri el blenderı ile şeker iyice eriyene kadar karıştırın.
Limon rendesi, vanilya özü ve peyniri, şekerli karışıma ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırın.
Un ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Ardından ıslak malzemelerin olduğu karışıma ilave edin. Pürüzsüz bir hamur kıvamı elde edene kadar malzemeleri spatula yardımıyla karıştırın.
Hamuru yoğurun ve bir top haline getirin. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin.
Hamuru dinlendirdikten sonra, tezgaha un serpin ve hamuru tezgaha koyun.
Hamuru 9 eşit parçaya ayırın. 8 parça hamurun her birini ortası delik olacak simitler haline getirin. Kalan bir parça hamur ile 8 tane küçük top hamur hazırlayın. Ortası delik hamurları 6 cm kalınlıkta, küçük top hamurları 3 cm kalınlıkta hazırlayın.
Bir tavaya yağı ilave edin ve kısık-orta ateşte yağı ısıtın. Yağ ısındığında, donut ve top şeklindeki hamurların her iki tarafını da 3-4 dakika orta ateşte kızartın. Altın sarısını rengini alınca tavadan alın ve bir servis tabağına koyun.
Kalan çörek ve top hamurları da aynı şekilde kızartın.
Ekşi krema ve reçel ile servis edin.
|
|