Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Biftek Tarifleri > PANE PÜRELİ KUZU PİRZOLASI (2 adet - 80,044 defa bakıldı)

PANE PÜRELİ KUZU PİRZOLASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PANE PÜRELİ KUZU PİRZOLASI

Cemile
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.11.2006
Mesajlar: 123
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc12391
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2007
2,128 defa indirildi / yazdırıldı



MALZEME
1250 Gr kuzu pirzolası
1,5 fincan galata unu

5 kaşık margarin
Yarım kahve fincanı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yumurta
HAZIRLANIŞI
Pirzolaları iyice dövün. Üç küçük tabak alın. Bunlardan birincisine un, ikincesine galeta unu, üçüncüsüne de, zeytinyağı ve karabiberle çırpılmış yumurtakoyun.pirzolaları tuzlayın, una sonra da galeta ununa batırıp, yumuryaya bulayın. İçinde kızdırılmış margarin bulunan tavaya atın. Pirzolaların birbirine çok yakın olmamasına özen göstererek,iki tarafını da güzelce kızartın. On dakika sonra pirzolaları delikli bir kepçe ile servis tabağına alın, üzerine sıcak tereyağı gezdirerek servis yapın.


KUZU PİRZOLASI (Pane püreli)

müjgan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.02.2009
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc34188
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2009
2,230 defa indirildi / yazdırıldı




1000 gram kuzu pirzolası (12 kalem)
1 kahve kaşığı karabiber
30 gram un (1/2 kahve fincanı)
1 kahve kaşığı zeytinyağı
200 gram galeta tozu (1,5 bardak)
100 gram margarin (3 çorba kaşığı)
1 adet yumurta
40 gram margarin (2 çorba kaşığı)

1 Aşağı yukarı 1000 gram (12) kalem) kuzu pirzolasını alafranga denen yöntemde hazırladıktan sonra et dövmeye özgü demir ile vurarak bıçak sırtı inceliğinde yassılatmakdır. (Alafranga yöntemde demet, kalemlerin alt kısmındaki az et tabakasının çıkarılması demektir.)
2 Pirzolaların dövülmeleri sona erince; üç küçük tabak alarak, bunlardan birine yarım kahve fincanı un, ikincisine bir buçuk bardak galete tozu, üçüncüsüne de, içine 1 kahve kaşığı karabiber ve 1 kahve kaşığı zeytinyağı katılmış ve çatalla iyice dövülmüş 1 adet yumurta koymalı, sonra yassıltmış olduğumuz pirzolaları, teker teker alarak, tuz-ladıktan sonra her iki taraflarmı una batırmak ve iyice silmek suretiyle çok hafif unlamalı ve sonra da sırasiyle yumurtaya ve galeta tozuna bulamak suretiyle bütün pirzolaları bu şekilde iyice galetalamalı ve bir tarafa bırakmalıdır.
3 Bundan sonra bir tavaya; 5 silme çorba kaşığı çiçek yağı koyarak, iyice kızdırmalı, sonra bu kızgın yağa, çok sıkışık olmamak üzere galetaladığımız pirzolaları ilâve ederek, ateşin kuvvetini hafifçe azaltmalı ve etlerin ancak bir taraflarını kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle her bir taraflarını aşağı yukarı 5-6 dakika hesabiyle 10 - 12 dakika kadar pişirmeh, delikli kepçe ile bir kaba almalıdır. (Pirzolaların tavada çok ferah bir şekilde pişmesi gereklidir. Bu bakımdan paneleri ancak 2 ya da 3 kezde pişirmek gerekir.)
4 Pirzolaların pişirilmesi sona erince, bunları servis tabağma alarak üstlerine sıcak bir halde 2 silme çorba kaşığı margarin gezdir-meli ve pirzolaları servis yapmalıdır.






PANE PÜRELİ KUZU PİRZOLASI Tarifleri Biftek Tarifleri



(2 adet PANE PÜRELİ KUZU PİRZOLASI 80,044 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort