|
PANDİSPANYA |
|
IQ
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.04.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23092
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2008
2,918 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
5 adet yumurta
5 fincan şeker
5 fincan un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Yumurtalarla şekeri koyu olana kadar çırpın. Unu, kabartma tozu ve vanilya ile karıştırıp, yumurtalara katın ve güzelce karıştırın. Yağlanmış kalıba döküp, ısıtılmış fırında pişirin.
ML® Muzlu Pandis için tıklayın
|
PANDİSPANYA |
|
zambak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2008
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22112
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2008
3,221 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1/2 paket vanilya
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Una vanilya katıp eleyiniz. Kek kalıbını yağlayıp yağlı kâğıt yerleştiriniz.
Yumurta ile şekeri bakır bir kapta koyu boza kıvamına gelinceye kadar çarpınız. Un ve limon kabuğu rendesi katıp yavaşça karıştırınız. (Sulanmaması için çarpmayınız) Kalıba döküp hafif hararetli fırında 45-50 dakika pişiriniz.
Kalıp ılıklaşınca pandispanyanın çevresini bıçakla kalıptan kurtarıp ters çeviriniz. Kâğıdını çıkartınız.
ML® Yarım Pasta için tıklayın
|
PANDİSPANYA (Pasta Hamuru) |
|
Sevda Pekel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2007
Mesajlar: 49 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19555
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2007
17,888 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1/2 paket kabartma tozu,
5 yumurta,
150 gr. un,
125 gr. şeker,
vanilya.
Yapılışı:
1- Yumurtaları yumurta tenceresine kırınız.
2- Şekeri koyup hafif ateş üzerinde yoğurt kıvamına gelinceye kada çarpınız.
3- Ateşten alınca vanilya, kabartma tozu, karıştırılmış unu koyunuz.
4- Bir iki defa karıştırınız.
5- Kağıt yayılmış kalıba dökünüz.
6- Hafif hararetli fırında 40-45 dakika pişiriniz.
NOT: Bu pandispanya istenilen pasta yerine kullanılır. Bazen içine çekilmiş, badem, fındık, ceviz kakao konarak çeşitli pandispanyalar da yapılır. Bu malzemelerden birini ilave edecek olursanız ilave edilecek miktar kadar unu azaltmak lazımdır. İçine konan malzemeye göre isim alır. Örneğin cevizli pandispanya v.s. gibi.
ML® Nurnur için tıklayın
|
Pandispanya |
|
Rana İlden
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc14973
Gönderme Tarihi: 30.May.2007
2,703 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
Yumurta 4 adet
Şeker bir çay bardağın'dan biraz fazla
Un Bir su bardağından biraz fazla
Bir fırça yardımıyla pandispanya kalıbı (24-26 cm çapında) tereyağı ile yağlanır. Yağın üzerine un serpilerek kalıp yağlanır.
Çırpma kabına yumurta ve şeker konulur. Mikserle boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Elenmiş un, çırpılmış yumurtaya dökülerek, yumurta pörsütülmeden küçük kevgir ile karıştırılır. Kalıbın yarısına kadar harç doldurulur. 170-180°C sıcaklıktaki fırına verilir ve kızarana kadar (15-25 dakika civarında) pişirilir.
Un, kesinlikle elenmiş olmalı. Yumurtanın, iyi kabarması için, çırpmadan önce 35-40°C ısıtılması tavsiye edilir. Un yumurtaya bir kevgir yardımıyla abartılmadan karıştırılmalıdır. Yani pandispanya hamuru pörsütülmemelidir. Pandispanya piştiği zaman bir sünger gibi yumuşak olmalıdır.
ML® Hasbahçe için tıklayın
|
PANDİSPANYA |
|
neyzen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8189
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006
2,735 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yumurta
6 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı tozşeker
Yeteri kadar vanilya
Yumurta dövülecek kap içinde; 6 adet yumurta, 6 kaşık şeker yumurta vurma teliyle çırpılmaya başlanır. 15 ya da 20 dakika sonra yumurta çoğalır ve koyulaşır. 6 kaşık un, vanilya koyara karıştırılır. Pişecek kap içine yağlı kâğıt döşenir, hazırladığımız harç konur. Ağırca ateşli fırında bir saat pişirilir.
ML® Gözde Pasta için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 11.12.2023
|
Pandispanya |
|
dertli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.02.2006
Mesajlar: 83 Şehir: Buca |
Kısa URL: https://ml.md/lc7275
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2006
2,839 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yumurta
250 gr. un
25 gr ayçiçek yağı
2 paket kabartma tozu
El mikserinde yumurtaları iyice çırpın, un ile kabartma tozunu karıştırarak ilave edin. Bu karışıma ayçiçek yağını da ilave ederek kaba boşaltın. 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
ML® Hasturta için tıklayın
|
Pandispanya |
|
gülbin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2005
Mesajlar: 110 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc234
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2005
3,308 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 Su bardağı şeker
Yumurtaların akları sarılarından ayrılır. Ayrı ayrı yumurta akı tuz ile kar oolana kadar çırpılır, yumurta sarısı şekerle karıştırılır. Sonra aynı kapta birleştirilir, elle çırpılır. Margarinle yağlanmış kek kalıbına karışım dökülür. Fırın 175 dereceye ayarlanır, kabarıp kızarana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra istenilen şekilde kesilir, istenilen krema ile kaplanabilir.
|
|