|
Pandispanya |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177650
Gönderme Tarihi: 07.May.2024
85 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao (isteğe bağlı, çikolatalı pandispanya için)
Fırını 180°C'ye önceden ısıtın. Pandispanya için kullanacağınız kalıbı yağlayın ve hafifçe unlayın veya yağlı kağıt serin.
Yumurtaları ve toz şekeri derin bir karıştırma kabında mikserle iyice çırpın. Karışım kabarana kadar yaklaşık 5-7 dakika çırpın.
Karışımın rengi açık sarıya dönene kadar çırpmaya devam edin.
Unu ve isteğe bağlı olarak kakao tozunu eleyerek karışıma ekleyin.
Spatula veya tahta kaşıkla yavaşça karıştırarak unun tamamen karıştığından emin olun, ancak fazla karıştırmayın ki hava kabarcıkları kaybolmasın.
Hazırladığınız karışımı hazırladığınız kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Piştiğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz; kürdanı pandispanyanın ortasına batırın, temiz çıkıyorsa pandispanya pişmiş demektir.
Fırından çıkardıktan sonra pandispanyayı kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
|
Sade Pandispanya |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168695
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2022
144 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
170 g un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yumurta
130 g toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın. Süre sonunda şekerli vanilini ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave edin. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp 3-4 dakika bekletin. Kalıbın kenarlarını ince bir spatula ile sıyırarak ayırın, kelepçeyi çözün ve pandispanyayı kalıptan çıkarın. Tel üzerine alın ve soğumaya bırakın.
Pişirme kağıdını ayırıp enlemesine iki veya üçe kesin.
|
Pandispanya |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168000
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2022
254 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 çimdik tuz
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet portakal veya limon rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı
1 tepeleme yemek kaşığı un
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıyoruz. Aklarını cam veya porselen geniş bir kasede, bir çimdik tuzla kabarıp katılaşana kadar çırpıyoruz. Ayrı bir yerde yumurta sarılarını ve toz şekeri çırpıyoruz ve üzerine kaşık kaşık ılık su ekliyoruz. Sonra sıvı yağ ilave ediyoruz. Portakal veya limon kabuğunu rendeleyip karışıma ekliyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte kaba eleyip spatula ile havalandırarak karıştırıyoruz. En son yumurta aklarını yavaş yavaş ekleyip havalandırarak karışıma yediriyoruz. Fırını önceden 165 derecede ısıtıyoruz. Isıya dayanıklı bir kaba koyup ya da tepsiye su döküp üzerine kalıbı yerleştirerek yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz. Dinlendirip dilimliyoruz.
|
Pandispanya |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145215
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2019
462 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yumurtalarınızın oda sıcaklığında olduğundan emin olun.
Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırıp sarılarını çırpma kabına alın.
İçine şekeri ilave edip mikserle rengi açılana kadar çırpın.
Ilık suyu da ilave edip çırpmaya devam edin.
Kabartma tozu, vanilya ve unu da eleyerek ekleyip çok fazla söndürmeden spatula yardımıyla homojen bir kek hamuru elde edene kadar karıştırın.
Yumurtanın beyazlarının içine tuzu ilave edip kar gibi olana kadar çırpın.
Beyaz köpüğü de kek karışımına ilave edip köpüğünü söndürmeden spatulayla karıştırmaya devam edin.
22 santimetre çapındaki kelepçeli kek kalıbının tabanını ve kenarlarını yağlı kağıtla kaplayın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Karışımı kalıba dökün, kalıbın dibine vurup kabarcıkları çıkarma işlemini yapmayın. İçi hava kabarcıklarıyla dolu olan pandispanya daha hafif olacaktır.
Kek kalıbını fırına verin. Fırının tabanına su dolu bir kase koyarak su buharı çıkmasını sağlayın.
50-55 dakika içinde kekiniz hazır olacaktır. Krema sürmeden ya da kesmeden önce kekinizin iyice soğumasını bekleyin.
|
Pandispanya |
|
mahmut paşa
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.03.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc123673
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2017
861 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Buğday unu 180 gr
Yumurta 250 gr (5 adet)
Şeker 200 gr
Tereyağı 10 gr
Kabartma tozu 5 gr
Yumurtaları şekerle iyice karıştırın ve köpük köpük olana kadar çırpın.
Sürekli karıştırarak un ekleyin ve iyice karıştırarak homojen hale getirin.
Çok fonksiyonlu pişiricinin içine tereyağı sürün hamuru koyun. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 50 dakika olarak ayarlayın ve "Başlat" tuşuna basın.
Çalışma modu bitene kadar pişirin. Pandispanyayı 15 dakika pişiricinin içinde bekletin.
|
Pandispanya |
|
bahar coşkun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2016
Mesajlar: 43 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc117347
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2016
1,096 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
4 Türk Kahvesi Fincanı un
1 Türk Kahvesi Fincanı yoğurt
2 Yemek Kaşığı erimiş margarin
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket vanilya
Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dakika çırpın. Şeker eriyince yağı ve yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın.
Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. Bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur.
Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişiriniz. (Bazı fırınlarda 55-60 dakikayı buluyor.)
Not: Pişip pişmediğini kürdan batırıp kürdan temiz çıktığında anlayabilirsiniz.
|
Pandispanya |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97718
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2014
1,441 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
8 yumurta
240 g un
200 g toz şeker
Vanilya
Altlık parşömen kağıdı (25 cm çapındaki yuvarlak pasta kalıbı veya tepsi için)
Yumurtaları yumurta tenceresine kırınız.
Şekeri ekleyiniz.
Ilık bir yerde yumurtalar koyulaşıp 2-3 katı kabarıncaya kadar çırpınız.
Un ve vanilya ekleyiniz.
Çırpılan gereçlerin tam olarak karıştığından emin olunuz..
Hamuru kalıbın ¾ üne doldurunuz.
Önceden 180°C de ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişiriniz.
Fırının kapağını 20-25 dakika açmayınız.
Hazırlamış olduğunuz pandispanyayı daha sonra uygun krema kullanarak pasta yapabilirsiniz.
Not: Hamur hazırlanmadan önce fırının ısıtılmış olmasına dikkat ediniz. Hamurun pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan batırabilirsiniz. Fırından alınmadan önce sivri bir bıçak yada kürdan batırarak tamamen pişip pişmediği kontrol ediniz. Fırından çıkardıktan sonra iyice soğuyana kadar bekleterek ızgara üzerine alınız.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 11.12.2023
|
Pandispanya |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95766
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2014
2,007 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yumurta ve şeker yoğurt kıvamında çırpılır.
Un, nişasta, kabartma tozu, vanilya ve ovaleks karışıma eklenir.
Çırpma teli ile yavaşça tekrar karıştırılır.
Önceden hazırlanmış pasta çemberlerine (kalıbına) hamur yarıya kadar doldurulur.
Fırın önceden 180 oC ısıtılmalıdır.
40-45 dakika pişirilmelidir.
Pişen pandispanyalar fırından çıkartılır ve soğumaya bırakılır.
Ortamın ısısı düşük ise pandispanyalar birden fırından çıkarılmaz. Fırın kapağı birkaç dakika açık bırakılır, sonra pandispanyalar fırından çıkartılır.
Varsa pandispanyanın kenarlarındaki sert kısımlar kesilerek alınır.
Testere bıçağın ucuyla pandispanyanın kenarına ufak bir kesik yapılır.
Testere bıçakla pandispanya yatay olarak üçe bölünür.
Pandispanyayı keserken bıçağı değil, geniş dilimlemeye uygun bir hareketle pandispanyayı çeviriniz.
|
Sade Gato |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95763
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2014
3,125 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sade (beyaz) pandispanya (gato) özellikle meyveli pasta yapımında tercih edilir. Çikolatalı pasta hazırlarken de kullanılır. Yumurta, şeker, un, nişasta, kabartma tozu, vanilya ve ovaleks karışımından hazırlanır.
Not: Ovaleks, pastacılıkta kullanılan bir katkı maddesidir. Ovaleks ile yapılan pandispanya daha süngerimsi, gözenekli bir yapıya sahip olur ve uzun süre tazeliğini korur. Kabarma miktarını artırır ve daha fazla ürün elde edilmesini sağlar.Bayatlamayı uzun süre önler , standart kaliteli lezzetli ürünler elde edilir. Zaman ve iş gücünden büyük tasarruf sağlar, üretim güvencesi verir. Ovaleks ile hazırlanan pandispanyalarda kabarmama gibi sorun yaşanmaz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.05.2024
|
Pandispanya |
|
aytoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2013
Mesajlar: 61 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc88732
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2013
1,854 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 yumurta
2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
Yumurtalar şekerle birlikte (varsa mikserle) iyice çırpılır.
Üzerine un eklenir.
Biraz daha çırptıktan sonra unlanmış yuvarlak bir tepsiye dökülür. Önceden ısınmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra üç kata kesilerek soğumaya bırakılır.
|
Pandispanya |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75148
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2012
2,314 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. un
60 ml. eritilmiş margarin (4 çorba kş.)
5 adet yumurta
150 gr. tozşeker
Unu eleyin. 25 cm. çapında bir pasta kalıbını margarin ile yağlayın, içerisine biraz un koyarak kalıbı sallayıp, unun yağlı kalıbın çeperini tümüyle kaplamasını sağlayın. Kalıbı ters çevirip silkeleyerek fazla ununu atın. Fırınınızı 195°C'ye getirip, ısıtın.
Birbirinin üzerine oturabilecek iki tencere alın. Büyük olanına yarıya kadar su koyarak bir taşım kaynatıp ateşi kısın. Diğer tencereyi veya çırpma kabını üzerine oturtarak bir benmari kurun. Yumurtaları benmarinin üzerindeki diğer kaba kırıp şekeri ekleyin. Bir çırpma teli veya mikser ile kremamsı kıvam alıncaya kadar çırpın. Karışım bu kıvama gelince kabı benmarinin üzerinden alın. Sürekli çırparak soğutun.
Elenmiş unu azar azar katarak yumurtalara yedirin. Karıştırmayı sürdürürken yağı da ekleyin. Hazırladığınız pandispanya hamurunu, daha önce yağlanıp unlanmış kalıba dökün. Üstünün dümdüz olmasına özen gösterin. Kalıbı sıcak fırına sürerek pandispanyanızı yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Pişen pandispanyayı soğuduktan sonra kalıbından çıkartarak kullanın.
|
PASTA EKMEĞİ (PANDİSPANYA) |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74472
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2012
7,043 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet yumurta
250 gram tozşeker
250 gram un
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
Yumurtalarla, tozşekeri boza ya da koyu bir yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
Bunun için ya mikser kullanalım ya da bakır bir tencerede, kısık ateş üzerinde çırparak, bu kıvamı bulalım.
Kıvamın olduğunu anlamak için, karışımdan tahta bir kaşıkla aldığımız sıvıyı tekrar tencereye dökünce, hemen batmamalı, birazcık karışımın üzerinde kalmalıdır.
Bu esnada vanilya ve kabartma tozunu una katıp, iyice karıştıralım. Sonra bir tel süzgece ve eleğe koyup, yumurtaların üzerine eleyerek, ilave edelim ve bir yandan da tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırıp, birbirine yedirelim.
Sonra hemen dibini ve etrafını iyice yağladığımız ve tepsinin tabanı ebadında yağlı kağıt yerleştirdiğimiz 25-30 cm. çapındaki kalıba veya tepsiye döküp, 5-10 dakika önceden ısıttığımız 150-170°C arasında ki fırına atıp, 35-40 dakika pişirelim.
Ortasına batıracağımız kürdan temiz çıkarsa, pişmiş demektir. Eğer hamur bulaşıklı çıkarsa, içi çiğ demektir.
Biraz soğuyunca tepsiden çıkartıp, pasta yapımında kullanabiliriz.
Bu pandispanyayı yuvarlak ya da dikdörtgen olarak da pişirebiliriz.
Not: Bu pandispanyayı, kakaolu yapmak isterseniz, ilave ettiğiniz kakao kadar un eksilteceksiniz. Yani 220 gram una, 30 gram kakao eklemelisiniz.
|
Pandispanya |
|
otorite
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2011
Mesajlar: 44 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68018
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2011
2,248 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kaşık un
6 kaşık şeker
6 adet yumurta
1 paket vanilya
Şeker ve yumurtayı çırpın; şeker eriyince vanilya ve unu ilave edin, karıştırın. Kullanacağınız kalıba yağlı kağıt serin ve malzemeyi aktarın. 160 derecede pişirin.
|
Pandispanya |
|
reyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc59102
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2011
2,424 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
150 g Un (3 fincan)
180 g Şeker (3/4 bardak)
5 tane Yumurta
1 tane Limon kabuğu rendesi
Bir kaba; 150 g un (3 fincan) eleyerek ileride kullanmak üzere bir tarafa bırakınız. Diğer taraftan içinde; 5 yumurta bulunan bir tencereye 180 g şeker (3/4 bardak) ve bir tane limonun kabuk rendesini koyduktan sonra bunları yumurta teli ile 35-40 dakika dövünüz, müteakiben bu şekerli yumurtalara evvelce eleyip bir tarafa bırakmış olduğunuz unu da ilâve ederek hepsini birbirleriyle hâlloluncaya kadar tekrar iyice bir karıştırınız ve bunu yağlanmış, hafifçe unlanmış yuvarlak bir pasta kalıbına döktükten sonra orta ısıdaki fırına sürerek 35-40 dakika kadar pişiriniz. Pandispanya pişince, soğutunuz, kalıbından çıkartınız ve servis yapınız.
Not : Pandispanya kalıbının 19-23 santim çapında ve 5-6 santim yüksekliğinde olması şayanı tavsiyedir.
|
Pandispanya |
|
dünya tatlısı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54214
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2010
2,393 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir miktar şekeri havanda dövüp ince elekten geçiriniz, çok taze 25 yumurta kırıp sarısı ile akını ayrı ayrı kaplara koyunuz. Sarısına 30 çorba kaşığı tozşeker ile 25 kaşık ince nişasta koyup tahta kepçe ile dövünüz. Akma 3 kaşık nişasta serperek döve döve iyice köpürttükten sonra sarısı ile karıştırıp ince kâğıt kaplı kenarlı tepsiye dökerek düzleyiniz, üstüne bir kâğıt örterek hemen fırına sürünüz. Kabarınca çıkarınız, hemen tepsiden alarak soğumaya bırakınız.
Not: Döverken yumurta sarısına bir miktar sakız konursa daha güzel olur.
|
Pandispanya |
|
mızmız
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.11.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc43458
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2009
2,767 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1,5 Su bardağı un
1 Limon kabuğu rendesi
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Paket vanilya
Unu kabartma tozu ile karışık eleyiniz.
Diğer taraftan şekeri, ateş üzerinde dibi yuvarlak çukur bir kapta, yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpınız.
Unu ilâve ediniz ve hafif karıştırınız.
Yağlanmış ve hafifçe unlanmış pasta kalıbına dökünüz.
Isıtılmış orta ısıdaki fırında 35-40 dakika pişiriniz. Fırından çıkartıp kalıpta bekletiniz.
Not: Ateş üzerinde yumurta çırparken tencerenin eli yakmayacak derecede ateşin hafif olmasına dikkat etmelidir.
|
PANDİSPANYA |
|
ilaydam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.08.2009
Mesajlar: 30 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc39754
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2009
2,608 defa indirildi / yazdırıldı
|
9 tane yumurtanın sarısı
1/2 kahve fincanı su
1/2 limonun kabuğu (rendelenmiş)
1/2 kahve kaşığı tuz
2,5 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
3 tane yumurta akı
Orta boy iki tencereden birine, ölçülere göre yumurta akları, öbürüne sarıları konulur. Yumurta sarılarının bulunduğu tencereye su, rendelenmiş limon kabuğu ve toz şekeri ilâve edilerek telle çok hafif ateş üzerinde 7 -8 dakika hiç durmadan dövülür. Kabarınca ateşten indirilerek bir tarafa bırakılır.
Bundan sonra yumurta aklarının bulunduğu tencereye tuz serpilir ve 10 dakika hiç durmadan, yıkanmış telle, aklar dövülür. Yumurta akları bembeyaz köpük halini alınca bir tarafa bırakılır. Sonra yumurta sarılarının bulunduğu tencereye ölçülere göre un, nişasta konularak köpük halini almış olan yumurta akları da ilâve edilerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Hepsi birbirleriyle hallolunca, kâğıtlanmış ya da hafifçe yağlanrruş bir tepsiye dökülerek orta ısıdaki fırına sürülür. 45 dakika pişirildikten sonra tepsi fırından alınır ve soğuduktan sonra servis yapılır.
|
PANDİSPANYA |
|
burçe
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc37501
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2009
2,722 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
2,5 kahve fincanı toz şeker
3 adet yumurtanın akı
9 adet yumurtanın sarısı
1/2 kahve fincanı su
1/2 küçük limon kabuğu rendesi
1 tutam tuz.
Hazırlanışı:
İki tencereden birine 9 yumurtanın, sarısını, diğerine 3 yumurtanın aklarını koyun. Yumurta sarılarına yarım kahve fincanı su, yarııin limon kabuğu rendesini, iki buçuk kahve fincanı toz şekeri ilâve edin. Yumurta teliyle hafif ateşte şekerli yumurta sarılarını 6-7 dakika hiç durmadan dövün ve bir tarafa bırakın. Sonra, diğer tenceredeki yumurta aklarına bir tutam tuz katarak yumurta aklan kar gibi beyaz ve koyu köpük haline gelene kadar bunları da 10 dakika kadar hiç durmadan dövün. Yumurta aktarının döğfilmesi sona erince, yumurta sarısı tenceresine iki kahve'fincanı un, bir kahve fincanı nişasta, ile koyu köpük haline gelmiş olan yumurta aklarını katarak hepsini tahta kaşıkla karıştırın. Sonra da bu hamuru yağlanmış kalıba dökerek orta hararetli fırında 45 dakika pişirin.
Not: Pandispanyaları istediğiniz takdirde içi meyvalı olarak da hazırlayabilirsiniz. Bu tarifte pandispanyanın ara kısmına ince dilimler halinde kesilmiş olan elmalar yerleştirilmiştir. Elmaların üzerlerine kuru üzüm koyarak pandispanyanızı daha da zenginleştirmeniz mümkün olacaktır.
|
Pandispanya |
|
KarbonhidratKralicesi
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.07.2008
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25149
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2008
2,861 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yumurta
5 fincan şeker
4 fincan un
2 fincan pirinç unu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet limon
1 çay kaşığı dolusu
karbonat
1- Geniş bir kaba iki parmak kalınlığında sıcak su konur. Sıcak suyun içine başka bir kap oturtturulup bunun içine yumurtalar kırılıp şeker katılıp şeker katılıp mikserle çırpmaya başlanır. Çırparken hep aynı yöne döndürülerek çırpılır (yaklaşık 15-20 dakika).
2- Hamur yoğurt kıvamına gelip kabanp koyu bir hal alınca sıvıyağ damla damla akıtılarak aynı zamanda çırpmaya devam edilir. Yağ dökme işi bitince limon suyunun içine konmuş karbonat katılır.
3- Un ve pirinç unu katılıp iyice karıştırılıp yağlanmış kek kabına dökülür. Fırına verilip orta dereceli ateşte pişirilir.
4- Kekin iyi pişmesi için kalıbın üzerine bir kapak kapatılmalıdır.
ML® Pandispanya için tıklayın
|
PASTA KEKİ |
|
yalın
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc23801
Gönderme Tarihi: 13.May.2008
3,407 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
5 yumurta
5 fincan un
5 fincan şeker
Yapılışı:
Yumurta ve şeker mikserde koyu kıvama gelinceye kadar iyice çırpılır. Kıvamını anlamak için kaşıkla alındığı zaman top gibi yuvarlanması gerekir. Un ilave edilip karıştırılır. Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülür. Elektrikli fırında pişirilecekse soğuk olarak sürün. Gazlı fırında ise fırını kızdırıp atın.
ML® Acemi Pastası için tıklayın
|
|