Kısa URL: https://ml.md/lc72151
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2012
2,328 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket kuskus
250 gr pancar
200 ml krema
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı soğan (doğranmış)
15 gr tereyağ
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı taze kişniş
Bir kaç dal nane
Pancarları kabuklarıyla birlikte tuzlu suda haşlayın. Ocaktan alıp süzdükten sonra soğumaya bırakın. Kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Terayağını tavada eritip pancarları kısık ateşte arada bir, ikişer kaşık su ilave ederek (tavadaki su buharlaştığı için) diri kıvamda kavurun. Kuskusu tuzlu suda 8 dakika kadar haşladıktan sonra tuz, karabiber ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile tatlandırın. Kalan zeytinyağını ayrı bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Kremayı ekleyip baloncuklar çıkmaya başlayınca pancarları ilave edin. Haşlanmış kuskusu ekleyip tatlandırın. Servis tabağına alıp doğranmış taze kişniş ve taze nane yapraklarıyla süsleyin. Sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc69057
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2011
3,095 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet pancar
4 adet kırmızı turp
1 paket kuskus
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
5-6 dal maydanoz
Yeteri kadar tuz
Soğanı tereyağının yarısıyla soteleyin. Maydanoz ekleyin. Pancarları tuzlu suda haşlayın. Kabuklarını soyup doğrayın. Turpları tereyağında soteleyin. Kuskusu haşlayın. Karabiber ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip karıştırın. Kalan zeytinyağını ısıtın, soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Pancar ilave edip karıştırın. Turp ve kuskus ekleyip karıştırmaya devam edin. Ilık olarak servis yapın.