Kısa URL: https://ml.md/lc125332
Gönderme Tarihi: 15.May.2017
815 defa indirildi / yazdırıldı
Pancarları pişirmek için:
10 adet kırmızı pancar
10 diş sarımsak
4 yemek kaşığı Riviera zeytinyağı
10 dal taze kekik
Tuz ve karabiber
Bulgur salatası için:
1 bardak esmer pilavlık bulgur
4 adet taze soğan
10 adet kiraz (çeri) domates
1 yemek kaşığı doğranmış mercanköşk otu
150 g İzmir tulumu
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Servisi için:
5-6 adet marul yaprağı
Pancarların saplarını 10 cm uzağından kesin ve bir fırça yardımı ile çok dikkatlice yıkayın. Kabuklarını çok ince soyun ve ortadan ikiye kesin. Bir fırın kabına alın ve dal kekik, diş sarımsak, Riviera zeytinyağı, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
Pancarları içindeki diş sarımsaklar ile birlikte 5 eşit miktara paylaştırın. Her bir pancar kümesini bir folyo kâğıdına, içine hiç hava almayacak şekilde sıkıca sarın. 180 derecelik fırında 1 saat boyunca pancarları pişirin. Pişme işleminin sonunda folyolarını çıkarıp 20 dakika daha pancarların üzerinin kızarması için fırında pişirmeye devam edin.
Bulguru 3 bardak suda 1 saat boyunca piştiklerinden emin oluncaya kadar haşlayın. Süzün ve üzerlerinden soğuk su geçirerek fazla nişastasını akıtın. Soğuyan bulguru oval bir kaba alın.
Taze soğan ve domatesi doğrayın. Mercanköşk otunu da dallarından ayıklayarak doğrayın. Salataya ilave edin.
Tulum peynirini elinizle parçalayarak salataya ekleyin. Tuz, karabiber ve sızma zeytinyağı ile lezzetlendirin. Pişen pancarları fırından çıkarın ve soğutun.
Hazırladığınız salatayı bir servis tabağına alın. Yanlarında marul yaprakları ve pancarlarla birlikte servis edin.
Not: Pancarları, hazırladığınız salata ile harmanlarsanız salataya rengini vererek salatanızın görüntüsünü bozabilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc148834
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2020
532 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı orta boy bulgur
Pişirmek için:
2 su bardağı şalgam suyu
İçi için:
1 adet büyük boy haşlanmış pancar
1 demet maydanoz
5-6 dal yeşil soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Bulguru tencereye alıp şalgam suyunda pilav pişirir gibi haşlayın.
Kaynamaya başladığında altını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
Salata kasesine aktardığınız bulguru soğumaya bırakın.
Bu esnada yeşillikleri ince ince kıyın.
Pancarı küp küp doğrayın ya da rendeleyin.
Bulgur soğuduğunda tüm malzemeyi bir araya getirip güzelce harmanlayın.
Limon suyu, zeytinyağı ve tuzdan elde ettiğiniz sosu salatanın üzerine gezdirin.
Bekletmeden servis edin.