Kısa URL: https://ml.md/lc31708
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2008
4,863 defa indirildi / yazdırıldı
Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Şeker pancarı rendelenir, yeşil mercimekle birlikte haşlanır. Haşlanan mercimek ve pancara yağ ilave edilerek kavrulur. Daha sonra su, salça ve baharat ilave edilerek pişmeye bırakılır. Bir müddet piştikten sonra indirilerek servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc146288
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2019
570 defa indirildi / yazdırıldı
Millî Eğitim Bakanlığı
2 adet şeker pancarı
1 bardak yeşil mercimek
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
3 bardak su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Pancar yıkanır, ayıklanır ve ince dilimler halinde kesilir.
Doğranmış pancar ve yeşil mercimek sıvı yağ ilave edilerek kavrulur.
3 su bardağı su eklenir haşlamaya bırakılır.
Baharat ve salça ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir ve servis edilir.