| 
 | 
| Pallobye (Ordu) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc32381 Gönderme Tarihi: 26.Arl.2008
 4,865 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1,5 kilo pancar (karalahana)
 1 kahve kaşığı kinzi
 1 baş sarımsak
 1/2 kilo fasulye
 200 gr. mısır unu
 Ceviz
 Tuz
 Biber
 
 Pancarlar temizlenip yıkanır ve burkarak parçalanır. Ayrı bir kapta su kaynatılır. Pancarlar kaynayan suyun içine atılır. Yarı pişince suyu değiştirilir. Tekrar kaynar su ilave edilir.
 Daha sonra haşlanmış fasulye pancarın üzerine katılır. Diğer malzemeler (ceviz, kinzi, sarımsak, tuz, biber
 havanda dövülerek tekrar pancara katılır. Piştikten sonra yemek ateşten indirilir.
 İçine mısır unu katılarak dövme tahtası ile iyice dövülür. Tekrar ateşte konup bir süre daha kaynatılır.
 
 
 | 
| Pallobye (Ordu) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc176198 Gönderme Tarihi: 29.Oca.2024
 207 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yarım kilo kuru fasulye
 1,5 kg karalahana
 Ceviz
 1 kahve kaşığı kişniş tohumu (kinzi)
 1 baş sarımsak
 200 g mısır unu
 Karabiber
 Tuz
 
 Kuru fasulyeleri geceden ıslatıp sabah yarım saat kaynatın.
 Karalahanayı temizleyip yıkayın ve burkarak elle parçalayın. Ayrı bir kapta suyu kaynatın.
 Karalahanayı kaynayan suyun içine atın, yarı pişince suyunu değiştirip tekrar kaynar su ilave edin.
 Daha sonra haşlanmış kuru fasulyeyi karalahananın içine katın.
 Ceviz, kişniş ve sarımsağı havanda dövün, tuz ve karabiberle birlikte kaynamakta olan karalahana fasulye karışımına katın.
 Piştikten sonra yemeği ateşten indirin. İçine mısır unu katarak dövme tahtasıyla iyice dövün.
 Tekrar ateşte koyup bir süre daha kaynatın.
 Sonra ateşten alıp sıcak olarak servise sunun.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |