| 
 
 
 | 
Palamut  Tavası | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10217 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006 
2,570 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Balığı temizleyip, yuvarlak doğrayın, tuz! ayıp bir kenarda bir buçuk saat dinlendirin. Sonra una bulayrp, kızgın ve bol zeytinyağında kızartın. Zeytinyağlı sarımsak ezmesi ya da tarator ilâvesiyle sofraya götürün.
 
 
NOT: Yağlı zamanlarında palamudun ızgarasını tercih edin.
 
 
 ML® Palamut Tava için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "günler" tarafından gönderildi. 16.04.2018
  
 | 
Palamut Tava | 
  | 
sümbül abla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.09.2009 
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41142 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2009 
3,097 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kişilik Gerekli malzeme:
 
1 palamut
 
1 kırmızı soğan
 
1 haşlanmış patates
 
1 havuç
 
4-5 dal roka
 
2-3 biber turşusu
 
1 kahve fincanı un
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
1. Palamutu temizleyip yıkayın. Uzunlamasına ikiye ayırıp ortasındaki kılçığını ve baş kısmını alın. Tuzlayıp yarım saat bekletin.
 
2. Sıvıyağı tavada kızdırın. Balıkları unlayıp fazla ununu silkeleyin. Yağda iki taraflı kızartıp kağıt havlu üzerine alın.
 
3. Soğanı ve havucu halka halka doğrayın. Patatesi dörde bölün. Rokaları temizleyip yıkayın. Balığı servis tabağına alıp sebzelerle birlikte servis yapın.
 
 
 ML® Sarma Palamut için tıklayın
 
 
  
 | 
Palamut  Tavası | 
  | 
şiar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.10.2010 
Mesajlar: 32 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56806 
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2010 
2,592 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kesilmiş halkaları, temizce yıkadıktan sonra, tuzlayıp bırakmalıdır. Sonra, parçaları birer birer una batırıp kızgın zeytinyağlı tavaya yerleştirmelidir.
 
îki tarafı, istenilen derecede kızardıktan sonra, tabaklara alınıp, üzerine biraz çiğ zeytinyağı gezdirerek bolca limonla yenilir.
 
 
Not: Bu balık 18 - 20 dakikada pişer. Eti ağırdır. Palamut veya torik, bütün olarak alınınca ayıklanması, hem gayet keskin, hususî bıçakla halka halka kesilmesi ev mutfaklarında hayli zahmetli olur. Bu sebepten, bu işi balıkçılara bırakmak daha iyidir.
  
 | 
Palamut  Tava | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63215 
Gönderme Tarihi: 17.May.2011 
2,336 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 orta boy palamut (temizlenmiş)
 
1 çorba kaşığı un
 
1/2 kahve kaşığı tuz
 
1/4 su bardağı rafine yağ
 
1/2 limon (dilimlenmiş)
 
10 sap maydanoz
 
 
Palamutu tuzlayıp una bulayınız. Fazla ununu silkeleyip bir kenara koyunuz.
 
Bir tavada rafine yağı kızdırınız. Palamutun her iki yanını kızgın yağda 5-6 dakika kızartınız.
 
Tavayı ateşten alıp, balığı ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek servis ediniz.
  
 | 
Palamut  Tava | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81581 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2012 
2,008 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 dilim palamut
 
1/2 su bardağı rafine yağı
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1 adet limon, 4'e yarılmış
 
2 çorba kaşığı un
 
 
Palamut dilimlerini yıkayıp kurulayınız. Alt ve üstlerini tuzlayıp bastırmadan una bulayınız.
 
Sonra bir tavaya yağı koyup kızdırınız ve palamutları ilâve edip 4'er dakika alt ve üstünü altın sarısı kızartıp limonlarla beraber servis yapınız.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.02.2023
  
 | 
Tavada Palamut | 
  | 
sukun 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.01.2014 
Mesajlar: 20 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95159 
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2014 
2,207 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet palamut
 
1 bardak un
 
4 kaşık sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Balıklar yanlamasına dilimlenir. Yıkanıp tuzlanır, suyu süzülen balıklar una batırılıp kızgın yağda kızartılır.
  
 | 
Tavada Palamut | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160613 
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2021 
432 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Palamut
 
Mısır unu
 
Sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Palamutları balıkçıdan alırken temizletip dilimletin. Dilimlenmiş olan balıklarınızı güzelce tuzlayın. Daha sonra mısır ununa buladığınız palamutları kızgın yağda her iki tarafını da güzelce kızaracak şekilde pişirin.
 
Yanında güzel bir salata ile ikram edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Palamut Tava | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166291 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2022 
449 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet temizlenmiş ve takoz doğranmış palamut
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
3 çorba fındık yağı
 
Sosu için;
 
1 limonun suyu
 
Maydanoz
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Takoz kesim olarak da bilinen halka doğranmış palamut balıklarını tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karışımına bulayıp döküm ızgara tavada kızartın. Limon suyu, az miktarda zeytinyağı ve ince kıyılmış maydanoz ile hazırladığınız sosu balıkların üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Palamut Balığı Kızartması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169961 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2023 
381 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet dilimlenmiş palamut
 
1 su bardağı galeta unu
 
Yarım çay bardağı un
 
1 çay kaşığı kadar toz biber, karabiber, toz nane, toz fesleğen
 
1 su bardağı kızartma yağı
 
 
Dilimlenmiş palamutları iyice yıkayın. Akabinde baharatları bir kapta karıştırın.
 
Palamut dilimlerini bu baharatlara batırın. Ardından una ve galetaya batırıp kızartın.
 
Yağ çeken bir peçetenin üzerine koyun. Çünkü palamut balığı çok fazla yağ çeker.
 
Ardından servis edeceğiniz tepsiye roka ve turpla beraber koyun.
 
 
 
  
 | 
Palamut Tava | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172655 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2023 
264 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
6 adet palamut
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
60 g un
 
300 ml zeytinyağı
 
 
Palamutları halka halka doğrayın. 2 tatlı kaşığı tuz döktüğünüz suda biraz bekletin ve yıkayın. 
 
Kızartmak için balıkları una bulayın. 
 
Kızdırdığınız zeytinyağında ağır ağır kızartın. 
 
Kızartırken yağın çok az olmamasına ve içinin iyi pişmesini sağlamak amacıyla hızlı kızartmamaya dikkat edin. 
 
Palamut kızartmasında önemli olan, dışının gevrek, içinin yumuşak olmasıdır.
 
Sıcak servis edin.
 
 
Not: Palamut tava, kırmızı soğan piyazıyla birlikte sunulursa şahane olur. Palamut yaz ortalarından itibaren "çingene palamudu" adı verilen küçük palamutlar avlanmaya başlanır. Çingene palamudu en güzel bol zeytinyağında tavada veya zeytinyağlı pilaki olarak çok lezzetli olur. Sonbaharda avlanan palamut irileşir; ızgarası, tavası, fırını hazırlanır. Daha da irileşen palamut torik adıyla en güzel lakerda yapımında kullanılır.
  
 | 
Tavada Palamut | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175406 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2023 
234 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.karaca.com
 
 
2 adet ayıklanıp dilimlenmiş palamut
 
1 su bardağı un
 
Tuz
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
 
Ayıklanıp dilimlenmiş palamut dilimlerini kanı tamamen temizleninceye kadar bol su ile yıkayın.
 
Suyunun süzülmesi için süzgece alıp 10 dakika kadar bekleyin. Suyu süzülen palamut dilimlerini önlü arkalı tuzlayın.
 
Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın. Unlayıp fazla ununu silkeleyerek temizlediğiniz palamutları orta ateşte önlü arkalı kızartın.
 
Salata ile birlikte servis yapın.
  
 | 
Palamut Tava | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180639 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2024 
446 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Palamut balığı
 
Un
 
Tuz
 
Kızartmak için:
 
Ayçiçeği yağı
 
 
Palamut temizlenir, yıkanır, takoz biçiminde doğranır.
 
Balık yüzeyleri hafif tuzlanır, iki tarafı unlanarak kızgın tavada iki taraflı kızartılır.
 
Sıcak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |