|
Palamut Balığı Köftesi |
 |
Baharat
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124 Şehir: manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc4438
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2006
4,153 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet palamut
1 adet rendelenmiş soğan
2 dilim bayat ekmek içi
3 adet yumurta
Bulamak için:
Galeta unu
Tuz, karabiber, kekik
Maydanoz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Balıkları ayıklayıp yıkayın.
Tuzlu suda 10-15 dakika haşlayın.
Kendi suyunda soğutup, deri ve kılçıklarını çıkkarın.
Etlerini incecik kıyın.
Diğer tüm malzemeyi balığa ekleyip yoğurun
Köfte şeklinde parçalar koparıp, elinizde şekil verin.
Galeta ununa bulayıp, kızgın sıvıyağda kızartın.

|
Palamut Köftesi |
 |
nükte
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.03.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Adapazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc141034
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2019
790 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
2 adet palamut balığı
2 adet kuru soğan
2 dilim bayat ekmek
3 yumurta
1 demet maydanoz
2 fincan zeytinyağı
1 çay bardağı un
Tuz
Karabiber
Bir soğanı dörde bölün. Bol suda palamutlarla beraber 15-20 dakika haşlayın. Ilınınca sudan çıkarıp ve kılçıklarını ayıklayın. Bayat ekmekleri ıslatın ve suyunu iyice sıkın. Rendelenmiş soğan, 1 yumurta, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozla bütün malzemeyi karıştırıp yoğurun. İrice ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. İki yumurtayı çırpın. Yuvarlak balık köftelerini önce una sonra yumurtalara bulayın ve ayçiçeği yağında kızartın.

|
|