| 
 
 
 | 
Palamut Kızarması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175706 
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2023 
321 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
2 adet dilimlenmiş palamut
 
1 su bardağı galeta unu
 
Yarım çay bardağı un
 
1 çay kaşığı kadar toz biber, karabiber, toz nane, toz fesleğen
 
1 su bardağı kızartma yağı
 
 
Dilimlenmiş palamutları iyice yıkayın. Akabinde baharatları bir kapta karıştırın.
 
Palamut dilimlerini bu baharatlara batırın. Ardından una ve galetaya batırıp kızartın.
 
Yağ çeken bir peçetenin üzerine koyun. Çünkü palamut balığı çok fazla yağ çeker.
 
Ardından servis edeceğiniz tepsiye roka ve turpla beraber koyun.
 
 
 
  
 | 
Palamut Kızartması | 
  | 
tarif dükkanı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141138 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2019 
1,153 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 dilim palamut
 
3 yemek kaşığı mısır unu
 
1 bardak sıvıyağı
 
Tuz
 
Sos için:
 
2 adet limonun suyu
 
4 diş dövülmüş sarımsak
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı biber salçası
 
1 yemek kaşığı maydanoz
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Kırmızı pul biber
 
 
Palamutları yıkayın. Suyunu iyice süzün. Mısır unuyla tuzu karıştırın. Palamut parçalarını unlayın. Elinizle fazla unları silkeleyin. Kızgın yağda iki tarafı nar gibi olana kadar kızartın. Sos için bütün malzemeleri karıştırın. Balığınızı hazırladığınız sosla birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Palamut Kızartması | 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc579 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2005 
16,508 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Adet palamut
 
1 çay bardağı un
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
Yarım tatlı kaşığı karabiber
 
Yarım limon suy
 
Kızartmak İçin;
 
1,5 Su bardağı sıvıyağ
 
 
# Palamutlar temizlenir, yıkanır, 1 parmak eninde dilimlenir.
 
# Üzerine limon suyu gezdirilir.
 
# Un, karabiber ve tuz karıştırılır, limonlu palamut dilimleri bu karışıma bulanır.
 
# Tavaya yağ konur, kızgın hale gelmeden palamut dilimleri atılır, iki yüzü de pembe renkte kızartılır.
 
# Arzu edilen garnitür eşliğinde sofraya getirilir.
 
 
Not: Palamutun bir parmak eninde dilimlenmesine "takoz kesim" denir.
 
 
 
 
Fotoğraf "ay ışığı" tarafından gönderildi. 20.09.2019
  
 | 
 
 
 
 
 
 |