Kısa URL: https://ml.md/lc71249
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2011
2,579 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet palamut
3 adet domates
1 adet kuru soğan
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Palamutlar fleto çıkarılır, bir kaç parçaya kesilir. Toprak güvecin altına palamut konur. Üzerine sırasıyla yarım daire şeklinde doğranmış soğan, küp doğranmış domates, tuz ve yağ konur. Güvecin kapağı kapatılır. Önce hızlı ateşe konur, 10 dakika sonra ateş kısılır, yarım saat kadar pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc166294
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2022
185 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet halka dilimlenmiş palamut
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet soğan
1 tutam maydanoz
1 adet limon
Defne yaprağı
2 diş sarımsak
1 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Palamutları temizleyin ve çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin. Balıkları güveç kabına alın ve üzerine halka doğranış soğan, domates, ince doğranmış biber ve sarımsakları dizin. Halka doğranmış limon dilimlerini de balıkların arasına dizin. Kıyılmış maydanozları en üste serpiştirin ve defne yapraklarını da güveç kabına koyun. Tüm malzemelerin üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuzunu ve sıcak suyu ilave ettikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Not: Pişmeye yakın üzerine kaşar dilimleri ilave edebilirsiniz.