| 
 
| 
 
 
 | 
 
Paket Böreği | 
 
  | 
bacı kalfa 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 02.07.2015 
Mesajlar: 19 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109013 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2015 
2,266 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
1 adet yumurta
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
50 gram margarin
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
Alabildiğince un
 
Tuz
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
100 gram beyaz peynir
 
İsteğe göre maydanoz
 
 
Hamur yoğurma kabına 1 su bardağı ılık suyu, yarım çay bardağı zeytinyağını ve 1 çorba kaşığı limon suyunu alalım. Bu malzemenin alacağı kadar un ilave edelim. Tuzunu ayarlayalım. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamuru 3 eşit bezeye bölelim. Bezeleri düzgün ve pürüzsüz olacak şekilde yuvarlayalım. Üzerlerine nemli bir bez örtüp, 15 dakika dinlendirelim. 3 adet bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım. Bu hamurların üzerine erimiş margarin ve sıvıyağ karışımından sürerek, üst üste dizelim. Tepsi büyüklüğünde açalım. Yufkanın üzerine tekrar yağ karışımından sürelim.
 
Bohça kapatır gibi kapatalım. Kare şeklini alan yufkayı bir süre bekletelim. Sonra tekrar açalım. Kareler keselim. Karelerin bir kenarına peynir koyalım. İki kenarını üst üste gelecek şekilde kapatalım. İki kenarını da çatal ile bastıralım. Çok az yağlanmış tepsiye dizelim. Yumurta sarısı sürelim. 200 derece ısılı fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Paket Börek Tarifleri Sigara Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |