Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Gazpacho Tarifleri > Paella (3 adet - 266,499 defa bakıldı)

Paella


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
Endülüs Yemekleri
Gazpacho Tarifleri
Katalan Tarifleri
Paella Tarifleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Paella

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc118129
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2016
1,894 defa indirildi / yazdırıldı




Nermin Pekin

12 parça tavuk eti (tavuk kuşbaşı kanat veya budun uc kısmı)
1 adet ton balığı konservesi
6 parça sosis veya sucuk
700 gram pirinç
1 çay kaşığı safran
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1-2 diş sarımsak
1 adet yeşilbiber
1 adet kırmızıbiber
250 gram bezelye
100 gram mısır
1 litre kaynar su
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tavuk etlerini tuz biberle ovuyoruz. Döküm tavada 1 kaşık yağ ile kavuruyoruz ve bir kenara ayırıyoruz. Aynı tavada 2 kaşık yağı kızdırıp içine önce çentilmiş sarımsakları sonra küp kesilmiş soğanı ardından küp kesilmiş domatesi ve biberleri ekleyip hızlı ateşte karıştırarak 5 dakika kadar pişiriyoruz. Elde ettiğimiz bu dibe paellanın sofritosu denir. Bezelyeyi haşlıyoruz. Ton konservesinin yağını süzüyoruz. Malzemeler hazır olduktan sonra yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi ve kaynar suyumuzu tuz ve safranı tavada beklemekte olan sofritonun üzerine ilave edip sert ateşte pirinçler lapalaşmadan üzeri açık olarak devamlı karıştırmak suretiyle pişiriyoruz. Servisten 30 dakika önce fırını 200 derecede ısıtıyoruz. Paellamızın içine bütün malzemeleri karıştırıp fırın kabına alıyoruz. Fırında üzeri açık olarak 20-30 dakika kadar pişiriyoruz.



Paella

gülbin tuğcu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.02.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc123267
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2017
1,540 defa indirildi / yazdırıldı




www.vzug.com

1 piliç göğüs eti, yakl. 150 g, her biri 2 cm büyüklüğünde küpler halinde kesilmiş
Tuz
Beyaz biber
Biber
Zeytinyağı, kızartma için
1 küçük soğan, ince küp şeklinde doğranmış
1 diş sarımsak, ezilmiş
½ kırmızı sivri biber, 1½ cm büyüklüğünde küpler halinde kesilmiş
150 g yuvarlak taneli pirinç, örn. yarı haşlanmış Arborio pirinci
1 paket safran
2,5 dl tavuk suyu
1 domates, çekirdekleri çıkartılmış, küpler halinde doğranmış
75 g dondurulmuş bezelye
2 çorba kaşığı siyah zeytin
80 g sübye halkaları
Tuz
½ limon, doğranmış
Maydanoz

Piliç parçalarını baharatlayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Isıyı düşürün, piliç parçalarını orta ateşte yaklaşık 4 dakika kızarttıktan sonra kenara koyun.
Soğan, sarımsak, sivri biber, pirinç, safran ve tavuk suyunu porselen kaba koyun, karıştırın.
Kabı ısıtılmamış fırının içindeki 1. rafa takılan ızgaranın üzerine yerleştirin. Buharla pişirin
Piliç parçalarını domates parçaları, bezelye ve zeytin ile birlikte pişmiş pirince ekleyin, karıştırın.
Sübye halkalarını cam kaba koyun, tuzlayın.
Cam tepsiyi hâlâ sıcak olan fırında bulunan pirincin yanına ancak 3. rafa koyun. Buharla pişirin.
Sübye halkalarını pirince karıştırın, limon ve maydanoz ile süsleyin.

Not: Dondurulmuş bezelye yerine taze bezelye de kullanabilirsiniz.



Paella

pamuk bilek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.10.2020
Mesajlar: 49
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc153842
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2020
374 defa indirildi / yazdırıldı




3 tahta kaşıkla sızma zeytinyağı
2 soğan
5 diş sarımsak
300 gr pişmiş ahtapot
2 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı köri
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tuz (köri tuzlu olduğu için fazla koymamaya özen)
1 kırmızı biber
Limon

Zeytinyağını iyice kızdırın. Soğan ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Haşlanmış ahtapotu ekleyin, güzelce çevirin. Ateşiniz baştan bu yana en yüksek ayarda olsun.
Sonra tercihen ısladığınız ama ıslamadan da ekleyebilirsiniz pirincinizi ekleyin. Az biraz kavurup pirinçleri geçecek şekilde ahtap haşlama ılık suyunuzu ekleyin.
Yemeğin bir özelliği de hafif sulu gibi olması, o yüzden sudan korkmayın. Bu arada köri, tuz, toz biber ve kırmızıbiberi de ekleyin. Su kaynayana kadar yine har ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca yemeğin altını pilav pişirir gibi orta ateşe alın.
Yemeğin kapağını kapamanıza gerek yok, eğer ilerleyen zamanda hala sertse pirinç biraz kapak kapatabilirsiniz.
Yumuşadığında tavada üzerine limon keserek servis edebilirsiniz.
Suyunu çekip demini alan deniz mahsullü paellayı servis tabağına alıp incecik kıyılmış maydanozla süsledikten sonra sıcak olarak limon dilimleriyle servis edin.







Paella Tarifleri Gazpacho Tarifleri



(3 adet Paella 266,499 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort