|
|
Paella Valanciana |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc159626
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2021
584 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi
Kırmızı ve Yeşil Biber 125 g
Kalamar 150 g
Zeytinyağı 150 g
Çinekop 250 g
Pirinç 150 g
Tavuk eti 250 g
Safran ½ çay kaşığı
Tavşan eti 250 g
Tuz ½ çay kaşığı
Taze fasulye 75 g
Kırmızı Biber Salçası 25 g
Havuç 75 g
Tavuk Suyu 2 su bardağı
Kıyılmış sarımsak
125 g Maydanoz 150 g
Sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı
Hiç değişmeyen malzemeleri pirinç ve safran olan bu pilav türüne; bölgeye göre farklı etler, sebzeler ve deniz mahsulleri eklenmektedir.
Tavanın içerisine bir miktar zeytinyağı konulur ve ateşe oturtulur. Sırayla tüm etler kızartılır. Sebzeler tavalardaki etlere eklenir ve 2-3 dakika sote edilir.
Daha sonra tavaya kırmızı biber salçası, safran, tuz ve et suyu ilave edilir. Bu karışım 4 dakika kaynatıldıktan sonra iyice yıkanmış pirinç eklenir ve bir arada karıştırılır.
Daha sonra fırına konulur ve arasına et suyu ilave edilerek pişirilir. Fırından çıkarmaya yakın zamanda, önceden hazırlanan sarımsak, zeytinyağı ve kıyılmış maydanoz karışımı eklenir.
İyice pişirildiğinde emin olunca fırından alınır ve sıcak sıcak servis yapılır.

|
Paella Valenciana |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3262 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185273
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2025
79 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı arborio veya paella pirinci
400 gr tavuk but eti (parçalara ayrılmış)
200 gr yeşil fasulye
1 adet kırmızı biber (doğranmış)
2 adet domates (rendelenmiş)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam safran
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1,5 litre tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Geniş bir paella tavasında zeytinyağını ısıtın, tavuk etlerini altın rengi alana kadar kavurun.
Doğranmış fasulye ve biberleri ekleyin, birkaç dakika çevirin.
Rendelenmiş domatesi, kırmızı biberi ve safranı ilave edin.
Pirinci ekleyip birkaç dakika karıştırın, ardından sıcak tavuk suyunu dökün.
Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin, pirinçler yumuşayınca ocaktan alın.
Servis etmeden önce 10 dakika dinlendirin.

|
|