| 
 
| 
 
 
 | 
 
Padişah Sarması | 
 
  | 
necmiye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.12.2012 
Mesajlar: 42 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85059 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2012 
2,213 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Ayten Saner
 
 
Hamuru için:
 
500 g baklavalık un
 
1/2 paket yaş maya
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
Tuz
 
Şeker
 
1 çay bardağı yoğurt
 
Nişasta (açmak için)
 
250 g tereyağ 
 
İç Malzeme
 
1 bardak ceviz
 
1 bardak fıstık
 
100 g helva
 
10 tane incir
 
10 tane kayısı
 
1 çay bardağı tahin
 
1 çay bardağı pekmez
 
Şerbet için:
 
2 bardak süt
 
3 bardak şeker
 
1 bardak su
 
Süslemek İçin:
 
100 g kaymak ve fıstık
 
 
Unumuzun içine 1/2 paket yaş maya, süt, yoğurt, sıvıyağ, şeker ve tuz ekleyip iyice yoğurun. 10 beze ayırın. Dinlendirin. Tereyağını eritip, yufkaları açın. Rondoya bütün malzemeyi koyup, rondodan geçirin. Şerbeti kaynatın. Yufkanın 1 tanesinin üstüne tereyağı gezdir. Uzun şeritler halinde kesin. Bir şerit 10 cm genişliğinde olacak. Hazırladığınız karışımı koyup sigara böreği gibi sarıp, tepsiye dizin. Üstüne tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Ilıkken sütlü şerbeti gezdirin. Kaymak ve fıstıkla servis edin.
  
 | 
 
Padişah Sarması | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103957 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2014 
1,672 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
150 gr tereyağı
 
0,5 paket baklavalık yufka
 
500 gr ince çekilmiş badem
 
200 gr kuru incir
 
200 gr kuru kayısı
 
3 su bardağı toz şeker
 
2,5 su bardağı su
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
 
Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Hafif koyulaşınca limon suyunu ilave edin. İki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. İncir ve kayısıyı çok ince olacak şekilde kıyın. Tezgaha 3 kat baklavalık yufka serin. Her yufka arasına eritilmiş tereyağını sürün. 3 kat yufkayı ortadan ikiye kesin. Doğradığınız incir, kayısı ve bademi üzerine serpin. Rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye dizin. Kalan malzemelere de aynı işlemi uygulayın. İki parmak kalınlığında dilimler kesin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırından kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Padişah Sarması Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |