|
Paçanga Böreği |
|
Bayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc573
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2005
4,215 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr. pastırma
2 adet yufka
50 gr rende kaşar
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam maydanoz
Kıvırcık salata
1 adet domates
1 adet salatalık
100 gr. kırmızı lahana
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım limon
1 çay kaşığı tuz
Pastırma biber ve soğan ince ince kıyılır. Tereyağı, soğan, biberler, pastırma ve kıyılmış maydanoz hep beraber sırasıyla sotelenerek en son içerisine kaşar ilave edilir. Yufka kesildikten sonra ortasına harç konur ve katlanır. Yumurta beyazıyla ağızları yapıştırılarak kızartılır. Domates, salatalık ve kırmızı lahana ince doğrandıktan sonra yeşilliklerle beraber karıştırılıp, limon ve mısır yağı ile marine edilir ve tuz katılır. Daha sonra bir tabağa alta salata, üzerine börekler dizilerek servise sunulur.
ML® Paçanga Böreği için tıklayın
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 28.03.2023
|
Paçanga Böreği |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc6174
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2006
3,587 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yufka
12 dilim pastırma
Yarım su bardağı kaşar rendesi
1 adet domates
3 adet sivri biber
1 yaprak yufkayı, 8 parçaya bölün, içlerine 2 veya arzu ettiğiniz kadar pastırma dilimi koyun. Onun da üzerine kaşar rendesi koyun. En üste de parmak uzunluğunda kestiğiniz sivribiberlerle, kabuğunu soyup dilimlediğiniz domatesten 2-3 dilim koyup, yufkaların iki başlarını kapattıktan sonra, 2-3 parmak genişliğinde sarın. Ağızlarını yapıştırıp, soğuk suya batırıp, çıkardıktan sonra tavadaki kızgın yağda kızartın.
ML® Saçaklı Börek için tıklayın
Fotoğraf "hasnur" tarafından gönderildi. 16.09.2020
|
Paçanga Böreği |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7673
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2006
5,518 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram pastırma,
2 yufka
1 domates
1 dolmalık biber
1 tutam maydanoz
Sıvıyağ
Pastırmaları dilimleyip tavada sote edin. Yufkaları üçgen şeklinde dörde kesin. Geniş tarafına pastırmayı koyun, üzerine bir dilim domates ve kesilmiş biber ekleyin. En son kıyılmış maydanoz serpiştirerek sigara böreği şeklinde sarın. Yufkaların hepsini aynı şekilde sarın. Kızgın yağda kızartarak, soğumadan servise sunun.
ML® Zarf Böreği için tıklayın
|
Paçanga Böreği |
|
Erhan
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2006
Mesajlar: 23 Şehir: Girne |
Kısa URL: https://ml.md/lc27574
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2008
3,732 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 adet yufka
150 gr. pastırma
1 adet domates
1 adet dolmalık biber
1 tutam maydanoz yaprağı
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Yufkaları dört üçgen elde edecek şekilde kesin. Pastırmaları ince ince dilimleyin ve teflon tavaya koyarak 1-2 dk. sote edin. Yufkanın geniş kenarına pastırmayı koyun, üzerine 1 dilim domates ve kesilmiş biber koyun. En son kıyılmış maydanoz serpiştirin ve yufkayı kalın bir sigara böreği şeklinde sarın. Tüm yufkalar bitene kadar bu aşamayı uygulayın. Yufkalar bittikten sonra kızgın yağa atarak altlı üstlü kızartın. Soğutmadan sıcak olarak servis yapın.
ML® Arap Böreği için tıklayın
Fotoğraf "cüneyt a." tarafından gönderildi. 15.03.2019
|
Paçanga |
|
yorulmaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.05.2009
Mesajlar: 33 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc36374
Gönderme Tarihi: 12.May.2009
3,457 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
100 gram pastırma
100 gram kaşar peyniri
1 adet domates
2 adet sivribiber
1 adet yumurtanın akı
1 demet maydanoz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yufkaları üst üste ve temiz bir zemine serelim. Enine ve boyuna keserek, 4 eşit parçaya ayıralım. Pastırmayı ince ince dilimleyelim. Kaşar peynirini ve domatesleri küp şeklinde doğrayalım. Sivribiberleri de küçük küçük doğradıktan sonra hepsini harmanlayalım. Üçgen şeklindeki yufkaların geniş kenarlarına hazırladığımız içten bir miktar koyalım. Yufkanın iki tarafını içe doğru kapatalım. Yufkayı kalınca bir rulo şeklinde saralım. Sıvı yağı tavaya alalım. Börekleri arkalı önlü kızartalım. Fazla yağını süzmek için börekleri kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım. Sıcak servis yapalım.
ML® Saçaklı Paçanga için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 11.12.2023
|
Paçanga Böreği |
|
serendip
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc46917
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2010
3,427 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yufka
2 adet yeşil biber (iri doğranmış)
2 adet domates (dilimlenmiş)
100 gr. pastırma
200 gr. taze kaşar peyniri (dilimlenmiş)
2 adet yumurta
1 su bardağı galete unu
Kızartmak için sıvı yağ
Yufkayi yayın artı şeklinde kesinleştiğiniz parçaları ortadan ikiye bolün (8 parça elde etmiş oluyorsunuz). Yufkanın geniş tarafına bir parça pastırma, üzerine bir kaşar peyniri, domates ve yeşil biber koyun. Sigara böreği yapar gibi sarın. Bütün yufkalara aynı işlemi yapın. İki yumurtayı çatalla iyice çırpın, hazırladığınız börekleri önce yumurtaya sonra galete ununa bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın sıcak servis yapın.
NOT: Yumurtanın içine 1 kahve fincanı zeytinyağı koyup börekleri buna bulayıp fırında da yapabilirsiniz.
ML® Paket Böreği için tıklayın
|
Paçanga Böreği |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc53956
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2010
3,296 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
3 adet yufka
200 g pastırma
200 g rende kaşar peyniri
2 adet domates
1 adet çarliston biber
1 adet kapya biber
1 tutam maydanoz
2 su bardağı ayçiçek yağı
1 tutam tuz
Hazırlanışı
Pastırmalar ince ince dilimlenir. Aynı şekilde biber ve domatesler de eşit incelikte dilimlendikten sonra pastırmalar orta ateşte az yağ ile öldürülür. Daha sonra sırasıyla biber, domates ve maydanoz eklenir. Tuzu da katılarak tadı kontrol edilir. Pişmiş olan iç malzemesine, rende kaşar da eklenerek kenara koyulur. Yufkalar dört üçgen elde edilecek biçimde kesilir. Kesilmiş olan yufkaların içine iç malzemesi konularak sarılır ve ısıtılmış olan kızartma yağında altlı üstlü kızartılır. İsteğe bağlı olarak ikiye bölünerek sıcak servis yapılır.
ML® Kaytaz Böreği için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 11.12.2023
|
Paçanga Böreği |
|
Köksal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2010
Mesajlar: 45 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc56145
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2010
4,038 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
2 yufka
1 yumurta
2 çay bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
İçi için:
125 gr. pastırma
1 orta boy domates
75 gr. kaşarpeyniri
3-4 sivribiber
Bir kapta küçük doğranmış sivribiberleri ve pastırmaları, rendelenmiş kaşarpeynirini, tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri karıştıralım. Ayrı bir kapta yumurtaları ve sütü çırparak karıştıralım. Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımıyla sütlü, yumurtalı harcı sürelim. İkinci yufkayı üzerine serelim. Yufkaları, sigara böreği keser gibi 8 eşit üçgen parça elde edecek şekilde keselim. Yufkaların geniş kenarlarına pastırmalı içi paylaştıralım, karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım ve uç kısımlarına su sürüp yapıştıralım. Börekleri kızdırılmış sıvı yağda kızartarak kağıt mutfak havlusu üzerine çıkaralım.
ML® Gül Paçası Videosu
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 25.03.2024
|
Paçanga Böreği |
|
Bezik
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57604
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2010
2,947 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yufka
8 dilim pastırma
8 dilim kaşar peyniri
Üzeri İçin;
1 yumurtanın akı
Galeta unu
Kızartmak İçin;
Ayçiçeği yağı
Yufkayı düz bir zemine serip sigara böreği keser gibi 8 eşit üçgen kesin.
Yufka dilimlerinin kalın kenarlanna pastırma dilimlerini, üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirin.
Sigara böreği sarar gibi kenarlan açılmayacak şekilde sarın.
Börekleri önce yumurta akına daha sonra galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Ortadan ikiye kesip sıcak olarak servis yapın.
ML® Yumurta Böreği Videosu
|
Paçanga Böreği |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58127
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
3,247 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yufka
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
125 gr. erimiş tereyağ
İçine:
150-200gr. kadar pastırma
3-4 tane küp kesilmiş domates
1,5 su bardağı kaşar rendesi
Yağ, yoğurt ve yumurtayı çırparak harcı hazırlayın. Bir yufkayı masaya serin. 3 parmak kalınlığında şeritler kesin. Uzun olan şeritleri ortadan ikiye ayırın. Şeritlerin üstüne biraz harç döküp yayın.
Şeritlerin ucuna biraz kaşar rendesi, yarım dilim pastırma ve biraz domates yerleştirin. Muska böreği gibi sarın. Tercihen yağlı kağıt serili tepsiye sarın.
Üstüne yumurta sarısı sürüp 200C fırında yaklaşık yarım saat, böreklerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
|
Paçanga Böreği |
|
balaban2
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65711
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2011
3,092 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dilimlenmiş pastırma (100 gram)
Domates (1 adet orta boy)
Sivribiber (2 adet orta boy)
Kaşar peyniri (1 su bardağı dolusu rendelenmiş, 70 gram)
Maydanoz (yarım demet)
Sarılması için yumurta beyazı (1 adet)
Yufka (üçgen şeklinde kesilmiş 4 adet)
Kızartma yağı (2 su bardağı yağ)
Tavaya az miktarda (1-2 çorba kaşığı) yağ koyun. Yağ kızdıktan sonra ince jülyen kesilmiş biberleri tavaya atın ve biberleri bir iki dakika kızartın.
Biberlerin ardından tavaya pastırmayı ilave edin ve tavayı sallayarak malzemeleri karıştırın. Küp küp doğranmış domatesleri tavaya ilave edin ve 1-2 dakika karıştırın. İnce doğranmış maydanozu ilave edin ve tavayı ateşten alın.
Kavurduğunuz malzemeyi bir başka kaba alın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve karıştırın. Yeni bir tavaya börekleri kızartmak için 2 su bardağı sıvı yağ koyun ve kızmasını bekleyin.
Bu arada üçgen şeklinde kestiğiniz yufkaların her birinin içine 1 çorba kaşığı malzeme koyun ve yuvarlayarak sarın.
Kızarmış yağın içine hazırladığınız börekleri atın. Yufkalar altın rengini alana kadar, her iki yönde de yanmamasma dikkat ederek kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Kızarttığınız börekleri kağıt bir peçete üzerine alarak yağının süzülmesini sağlayın ve sıcak servis yapın.
Not: Servis edilmeden önce bir tabağa koyduğunuz peçeteler yardımıyla kızartmış olduğunuz yufkaların yağının emilmesini sağlayın. Böylelikle börekleriniz daha hafif ve lezzetli olur. Börekleri hazır yufkalara yapabileceğiniz gibi kendi yaptığınız yufkalara da yapabilirsiniz.
|
Paçanga Böreği |
|
sadıka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2011
Mesajlar: 38 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc71559
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2012
2,624 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yufka
150 gram pastırma
1 bardak kaşar rendesi
1 domates
1 bardak sıvıyağ
Yufkalar üst üste serilir ve 8’e bölünür. Domatesler bölünür. Yufkaların kıyısına önce biraz pastırma 1 dilim domates birazda kaşar koyun ,içeri doğru katlayarak sarılır.yağ kızartma tenceresine dökülerek börekler kızartılır
|
Paçanga Böreği |
|
zor ba
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc86128
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2013
2,528 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mehmet Soykan
2 adet yufka
150 gr pastırma
200 gr rende kaşar peynir
1 adet domates
1 adet çarliston biber
1 tutam maydanoz
1 yumurta
Yeteri kadar galeta unu
Kızartmak için sıvı yağ
Yufkaları dört üçgen elde edecek şekilde kesin. Pastırmaları ince ince dilimleyin doğradığınız biber ve domatesle teflon tavaya koyarak 1-2 dakika sote edin (isteğe göre çiğden de kullanabilirsiniz). Soğuyunca kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Yufkayı kalın bir sigara böreği şeklinde sarın. Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin.
Yufkalar bittikten sonra önce yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulayıp ardından kızgın yağa atarak altlı üstlü kızartın. Soğutmadan ikiye bölerek resimde olduğu gibi sıcak olarak servis yapın.
|
PAÇANGA BÖREĞİ |
|
genç yürek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2014
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc95001
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2014
2,682 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 ADET YUFKA
100 GR PASTIRMA
100 GR KAŞAR PEYNİR
3 ADET SİVRİ BİBER
3 ADET DOMATES
YETERİNCE MAYDONOZ
50 GR MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
Yufkaları serin. Eritilmiş margarin ile yoğurdu karıştırın. Yufkaların üzerine karışımı sürün. Yufkaların her birini 4 üçgen parçaya ayırın. Geniş kısımlarına sırasıyla doğranmış pastırma, dilim kaşar peynir, doğranmış sivri biber, küp doğranmış domates ve ince kıyılmış maydanoz koyup geniş bir şekilde katlayın. Sıvıyağda arkalı önlü kızartıp kağıt havlu üzerine alın.
|
Paçanga Böreği |
|
beyaz melek
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc98610
Gönderme Tarihi: 30.May.2014
2,496 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram pastırma
3 dal taze soğan
1 kabak
1 kırmızıbiber
1 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber, kekik
6 adet yufka
Yumurta sarısı
150 gram kaşar peyniri
Rendelenmiş soğanı kıyılmış sebzeler ve baharatlarla bir kabın içinde karıştırın. Bu karışıma peyniri ve pastırmayı ekleyip, iç harcını hazırlamış olun. Bu harcı yufkaların içine paylaştırın. Paçanga böreğinin özelliği olan geniz ve dikdörtgen şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip 200 derecede 30 dakika kadar pişirin. Ya da sıvı yağ içinde güzelce kızartın ve sıcak olarak servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 08.02.2023
|
Pastırmalı Paçanga |
|
kara yaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc99886
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2014
2,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
200 gram pastırma
2 adet domates
1 çorba kaşığı sıvı yağ
150 gram kaşar peyniri
Karabiber, kekik
Yufkaları geniş üçgenler şeklinde kesin. Daha sonra da üzerine erimiş yağı sürün. Kıyılmış pastırmaları, domatesleri, peynirleri, baharatları karıştırıp, yufkanın kenarına yerleştirin. Geniş sigara böreği gibi sarıp tepsiye dizin. Aslında yağda kızartılır ama daha hafif olsun diye fırında pişirin derim. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
Fotoğraf "paraf" tarafından gönderildi. 15.07.2014
|
Paçanga Böreği |
|
kırık plak
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc134242
Gönderme Tarihi: 21.May.2018
1,014 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yufka
Pastırma
Domates
Dilim kaşar
Zeytin
Yufkayı üçgen olarak 4'ebölüyoruz. üçgenlere küçük parçalar halinde doğranmış malzemelerden koyarak sarıyoruz.
Kızgın ve bol yağda kızartıyoruz.
|
Paçanga Böreği |
|
sabire şensoy
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2019
Mesajlar: 21 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc145991
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2019
595 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yufka
200 gram dil peyniri
200 gram çemensiz pastırma
2 domates
2 yeşil biber
1 yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 su bardağı ayçiçeği yağı
Yufkaları üst üste serin ve dört eşit parçaya ayırın. Sonra 12 eşit üçgen yufka parçası elde edin. Çemensiz pastırmayı küçük parçalar halinde dilimleyin. Dil peynirini de uzun ince parçalar halinde kesin.
Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın. Biberleri ortadan ayırarak ince parçalar halinde kesin. Süt ve yumurtayı bir kasede çırparak üçgen yufkaların üzerine sürün.
Üçgenlerin geniş taraflarına bir dilim pastırma koyun. Bir parça dil peyniri, domates ve yeşilbiber de ekleyin. Ardından yufkanın kenarlarını içe doğru katlayarak sarın. Yağı tencerede kızdırın ve böreklerinizi yağda kızartın. Börekleriniz servise hazır.
|
Paçanga Böreği |
|
patavat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2020
Mesajlar: 37 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc148758
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2020
631 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
100 gram kaşar peyniri
80 gram çemensiz pastırma
1 adet domates
2 adet yeşil biber
Yufkaları üst üste serip dörde bölün ve sekiz eşit üçgen parçalar elde edin.
Pastırmayı küçük küçük doğrayın.
Kaşar peynirini de rendeleyin.
Domateslerin de kabuğunu soyup küçük küp şeklinde doğrayın.
Yeşil biberi de halka şeklinde doğrayın.
Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın.
Hazırladığınız yufka parçalarını tezgahın üzerinde açın.
İç harcı da yufkanın geniş kısmına yerleştirip kenarlarını katlayın ve rulo şeklinde sarın.
Yağı tencerede kızdırın ve böreklerinizi yağda kızartın.
Sıcak olarak servis edin.
|
Paçanga Böreği |
|
sosyal
Aşçı
Kayıt: 12.06.2020
Mesajlar: 18 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc151195
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2020
492 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 adet yufka
2 adet domates
3 adet sivribiber
150 gr pastırma
½ çay bardağı zeytinyağı
50 gr kaşar peyniri
Ayçiçeği yağı
Domatesi rendeleyip geniş bir sahanda ve kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Sivribiberleri ve pastırmaları doğrayın. Sahanda pişen domatese zeytinyağı ve sivribiber ilave edilip 1-2 dakika kaynatın. Pastırmayı ekleyip 2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Yufkanın birini açın. İlk önce ortadan ikiye kesin. Sonra her parçayı üç eşit parçaya kesin. Bir adet yufkadan altı adet paçanga böreği çıkıyor. Yufkanın alt kısmına, hazırladığınız iç malzemesinden iki kaşık koyun. Üzerine bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kenarlarını iki tarafından içe kıvırarak yassı bir şekilde sigara böreği gibi sarın. Yufkanın uç kısmını kasedeki suya batırıp kapatın ve sarma işlemini tamamlayın. Kızgın yağda böreklerin iki tarafını da kızartın ve kağıt havlu üzerinde yağını süzdürün. Sıcak olarak servis edin.
|
|