| 
 
 
 | 
PAÇALI TİRİT | 
  | 
halıcı kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.04.2008 
Mesajlar: 45 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23305 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2008 
2,735 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
6 paça
 
1 limon
 
3 kaşık yağ
 
1 veya 1.5 ekmek dilimleri
 
1 yumurta
 
biber ve tuz
 
 
Yapılışı:
 
Temizlenip hazırlanmış paçaları düdüklü tencerede pişirin. Soğuyunca paçaları çıkartıp kemiklerinden ayırın. Ekmek dilimlerini ızgarada kızarttıktan sonra geniş bir servis tabağına dizin. Sıcak paça suyundan bir kepçe ayırıp bir kenara bırakın. Paça suyunu ekmeklerin üstünde gezdirin ve kaşıkla bastırıp ekmeklere suyu iyice çektirin. Biraz beklettikten sonra paçanın etlerini üstüne dizin. Çırpılmış yumurtaya, limon suyunu ve bir kaşık sıcak paça suyunu katıp çırpın. Daha sonra bunu ayırdığınız bir kepçe paça suyuna ilave edip paça'nın üstünde gezdirin. Yağda kızdırmış olduğunuz biberi de gezdirip servis yapın.
 
 
Not: Tiriti, artmış bayat ekmeklerden yapabilirsiniz.
  
 | 
PAÇA TİRİT | 
  | 
Meltem Ünel 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 01.05.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23545 
Gönderme Tarihi: 01.May.2008 
2,958 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet koyun paçası
 
12 bardak su
 
3 su bardağı paça suyu
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Bir düdüklü tencereye su, sarımsak, tütsülenmiş paçalar koyarak pişirin. Kepçe ile çıkararak, içlerindeki kemikleri temizleyin. Sonra ekmek dilimlerini kızgın yağda kızartın. Bu ekmekleri tepsiye döşedikten sonra paça suyunu döküp pişirin. Ekmekler pişince paçaları üzerine yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
 
 
ML® Simit Tiriti Videosu
  
 | 
PAÇA TİRİDİ | 
  | 
Ali Baba'nın Tarifleri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.10.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56542 
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2010 
3,831 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Francala veya ekmeği tavada tereyağında yahut ateşte kızartmalıdır. Lokma lokma kesip, tabaklara sıralamak. Üzerlerine kemiksiz paçaları dizmeli ve tuzlu sıcak sade paça suyunu bolca gezdirmek ve tavada kızartılmış yağ (biberli ve bibersiz veya tarçınlı) paçaların üzerlerine dökmelidir. Yahut kızartma etlerin domates salçası yağları da olur. Bu suretle hazırlanan tiride ocak kenarında sıcaklığım muhafaza ettirmelidir. Zira, sonradan ısıtılan tiridin lezzeti kısmen kaçar.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |