| 
 
| 
 
 
 | 
 
Paça | 
 
  | 
Muhittin Çakar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.04.2007 
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15486 
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2007 
2,545 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
10 adet keçi paçası
 
1 baş iri kuru soğan
 
6 diş sarımsak
 
1 fincan sirke
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
tuz
 
kırmızı pul biber
 
 
Paçalar iyice temizlenir, tırnak gibi çıkıntılı kısımları kesilir atılır, bol miktarda soğuk suya ıslatılır, en az 6 saat suda bırakılır. Daha sonra sudan alınarak düdüklü tencereye yerleştirilir, üzerine ince kıyılmış, tereyağı, kırmızı biber, ezilmiş sarımsak, sirke ve yarım seviye su konur, düdüklü tencerenin kapağı kapatılır, pimi çıktıktan sonra 1,5 saat pişirilir, servis yapılacağı zaman et kısımları servis tabağına konur, üzerine erimiş tereyağı gezdirilir.
  
 | 
 
Paça | 
 
  | 
kızılelma 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2007 
Mesajlar: 56 Şehir: Keçiören | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24261 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2008 
22,097 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemesi
 
8 adet keçi ön ayağı
 
1 baş soğan
 
3 diş sarımsak
 
1/2 limon suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
TERBİYE:
 
4-5 yumurta sarısı
 
5-6 diş sarımsak
 
2 limon
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı un
 
1 çay fincanı sirke
 
Toz kırmızı biber
 
 
Keçinin ön ayaklarının iki tırnak arasını, bıçağın eni kadar yarıp, varsa aradaki kıl torbasını da çıkartarak, tırnağını kesin. Alevli ateşte tüylerini alazlayın; akar suda yıkayın.
 
Bir tencere içinde bol suda ateşe koyun. Su ısınınca ocaktan alın, ayakları sudan çıkartıp, bir bıçakla dikkatle kazıyın. Tırnak aralarındaki fazlalıkları çıkardıktan sonra, ayak kemiklerinin iki ucunu satırla kırın; yeniden yıkayın.
 
Yıkanmış ve temizlenmiş ayakları bol suyla tekrar ateşe koyun. Kaynarken yüzeyde biriken köpüğü alın. Soyulmuş soğanı, sarmısağı ve limon suyunu ilave ederek etler kemiklerinden ayrılıncaya kadar pişirin. Tencerenin içinde paçaları örtecek kadar su kalmalıdır.
 
Paçalar piştikten sonra kalın kemiklerinden ayırıp, etlerini parçalara bölün ve tencerede kalan suyu süzerek etlerle birlikte başka bir tencereye aktarın.
 
Servisten önce, tercihe göre aşağıda belirtilen iki yöntemden biriyle terbiye yapın ya da hiç terbiye yapmadan kızdırılmış kırmızı biberli yağla ve sirkeli sarımsakla servis yapın.
 
 
Terbiye yöntemleri:
 
1.Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir kaba koyun. 1,5 limon suyu, tuz ekleyerek iyice çırpın ve önceden ayrılarak soğutulmuş 1-2 bardak paça suyu ile sulandırın.
 
2.Bir kaşık sulandırılmış unu, kaynamakta olan paçaya hızla karıştırarak ekleyin. Kaynatmadan ateşten alın.
 
Terbiyesini yaptıktan sonra yağı kızdırıp, kırmızı biber koyun ve paçanın üzerine gezdirin; sirkeli sarımsakla servis yapın.
 
 
Not:
 
Paça pişirmede koyun ön ayaklarından da yararlanılabilirse de, keçi ayakları daha etli olduğundan tercih edilir.
  
 | 
 
Paça | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36605 
Gönderme Tarihi: 18.May.2009 
2,465 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler
 
12 adet Koyun Paçası
 
8 bardak Su
 
2 adet Limon
 
2 diş Sarımsak
 
Yeterince Tuz
 
 
Paçalar kazınmış ve çatallarının aralarındaki kıl keseleri kesilerek çıkartılmış olmalı ve tütsülenmiş, yıkanmış olmalıdır. Düdüklü tencereye su ile paçalar, sarımsak ve tuz konur ve 2 saat kaynatılır. Sonra paçaların içindeki kemikler çıkarılıp, servis tabaklarında suyu ve limon parçası ile servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Paça Tarifleri Sakatatlar
 | 
 
 
 
 |