|
|
Yarım Pabuç (Pabucaki) |
|
şirinim
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc127416
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2017
2,615 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kristalyaglari.com
4 adet patlıcan
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
2 adet yumurta
2 kaşık un
Yarım su bardağı Kristal Zeytinyağı
1 fincan süt
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Pul biber
Karabiber
1 tutam maydanoz
Patlıcanlar tuzlu suda haşlanır, haşlanan patlıcanların içi çıkarılır ayrı bir kaba konur. Diğer tarafta zeytinyağında soğan kavrulur. Haşlanan patlıcanlar ilave edilir. Domates, maydanoz ve baharatları konur. Son olarak süt ve un eklenir, altı kapatılıp, yumurtalar kırılır 180 derecede fırına sürülür ve pişirilir.
|
Pabucaki |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc40217
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2009
7,340 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nedim Atilla
MALZEMELER:
4 adet orta boy patlıcan
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan (biri rendelenmiş)
3 adet yeşil sivribiber
2 adet domates
4 kahve fincanı taze kaşar (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım demet maydanoz
250 gram dana kıyma
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları yıkayın. Saplarını kesmeden, boylamasına ortadan iki eşit parçaya bölün. Kesilmiş yüzlerine bol tuz sürün. Tuzlanmış kısım alta gelecek şekilde düz bir zemine kapatarak, acısının çıkması için 30 dakika bekletin. Acısı çıkmış yarı patlıcanların içlerini, yanlarda 5 cm kalacak şekilde boşaltın. Çıkan içleri limonlu ve tuzlu suya atıp bir kenara ayırın. îçi boşaltılmış yarı patlıcanları, iç ve dış yüzeylerine yağ sürüp yağlanmış fırın kabına koyun. Fırın kabını önceden 180 derecede kızdırılmış fırına verin. Patlıcanları fırında kolayca bıçak saplanacak hale gelene kadar, ara sıra yağlayarak pişirin (yaklaşık 20 dakika). Soğumaya bırakın. Kıymayı çukur bir kapta, 1 adet rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, kimyon ve tuz-biber ile karıştırarak iyice yoğurun. Hazırladığınız harçtan bilye büyüklüğünde top köfteler yapın. Tavaya zeytinyağını koyun. Orta ateşte kızdırın ve kızgın yağda top köfteleri kızartın. Kızaranları yağ emici kağıt üzerine alın. Soğanı diş diş doğrayın. Tavada bir kahve fincanı zeytinyağı ile karıştırarak yumuşayıncaya kadar kavurun. Daha önceden tuzlu ve limonlu suda beklettiğiniz patlıcan içlerini, sularını sıkarak küçük küçük doğrayın ve çok ince kıyılmış yeşil sivribiberle karıştırın. Bu karışımı kavrulmuş soğanlara katara, tüm malzemeyi bir süre orta ateşte pişirin. En son kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesleri katın. Karıştırarak, domateslerin saldıkları su çekilir gibi olana kadar pişirmeye devam edin. içi boşaltılmış ve fırında pişirilmiş patlıcanları yağlanmış başka bir fırın kabına yeniden dizin. Patlıcan içleri ile oluşturduğunuz harcı kaşık kaşık bu patlıcanların içine taksim edin. Üzerine, kızartmış olduğumuz köfteleri taksim edin. Bu şekilde içlerini doldurduğunuz patlıcanları, üzerlerini alüminyum kağıt ile kaplayarak, önceden 180 derecede kızdırılmış fırına verin. Yaklaşık 20 dakika sonra alüminyum kağıdı alın ve 10 dakika daha pişirmeyi devam edin. Patlıcanları fırından çıkarmadan, rendelenmiş kaşar, pul biber, kıyılmış maydanoz koyun. Peynirler eriyince kabı fırından alın. Sıcak servis yapın.
ML® Patlıcan Pabucaki için tıklayın
|
|
Pabucaki Tarifleri Rum Yemekleri
|
|