Kısa URL: https://ml.md/lc139778
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2019
843 defa indirildi / yazdırıldı
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
5 Yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
1 lt kaynamış su
Unumuza yavaş yavaş su ilave edilerek, birbirine yapışmayacak şekilde ufalanır.
Diğer tarafta tereyağı eritilir.
Salça eklenip 1-2 dk kavrulur.
Kaynamış suyumuz ilave edilir.
Tuzu atılır.
Ufalamış olduğumuz karışım çorbamıza yavaş yavaş karıştırılarak eklenir.
Un tadı gidinceye kadar pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc173347
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2023
232 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet küçük boy soğan
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
1 çay kaşığı biber salçası ya da kırmızı pul biber
1 su bardağı un
Yarım bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 litre su
Küçük bir kuru soğanı küp küp doğrayın ve sıvı yağa dökün. Soğan pembeleştiğinde bir çay kaşığı salça ekleyip karıştırın. Üzerine 1,5 litre su ekleyip kaynatın. Başka bir kapta bir su bardağı una yarım su bardağı su katıp topaklanana kadar karıştırın. Bu karışımı kaynayan harca yavaş yavaş ekleyin. Eklerken diğer yandan karıştırmaya devam edin ve tuzunu ekleyin. 10-15 dakika sonra pişen çorbayı ateşten alın.