|
OVALAMA ÇORBASI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80086
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2012
1,867 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru:
2,5 su bardağı un (250 gram)
1,5 kahve fincanı su
2 adet yumurta
1,5 kahve fincanı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Çorbası:
2 litre et suyu
75 gram un
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1) Küçük bir kaba bütün malzemeyi ilâve edip elinizle iyice karıştırıp 10 dakika dinlendiriniz.
2) Küçük bir tencereye 10 bardak su koyup kaynatınız ve yukarıda yapmış olduğunuz hamuru kalın delikli bir süzgece dökerek, kaynar suyun üzerinde tutup, hamuru hafifçe bastırarak süzgecin deliklerinden geçiriniz, kaynar suyun içine düşen hamurlar küçük, tane tane olmalıdır.
3) Sonra 1 dakika kaynatarak, süzgece boşaltıp üzerine soğuk su döküp soğutunuz.
4) Et suyunu kaynatınız.
5) Sütü ve unu küçük bir kapta karıştırarak kaynamakta olan et suyuna yediriniz.
6) Tuzunu ilave ederek ağır ateşte 20 dakika pişirip hamuru içine ilave ederek bir müddet daha kaynatıp servis yapınız.
|
Ovalama Çorbası |
|
BULUT
Aşçı
Kayıt: 08.07.2008
Mesajlar: 18
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25138
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2008
2,200 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı süt
7 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
Nane, kırmızıbiber
Tuz
1- Un ile yumurta kanştırılarak yoğrulur. İki el arasında ovalaya ovalaya hamurun bulgur gibi parçalanması sağlanır.
2- Tencereye su konup hafif ısıtılır. Ha-zirlanan hamur parçalan tenceredeki suya dikkatlice atılır. Karıştıra karıştıra pişirilir. Tuz ve süt ilave edilip iki taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.
3- Bir tavaya tereyağı konup kızdırılıp nane ve kırmızıbiber ilave edilir. Çorbanın üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
|
OVALAMA ÇORBASI |
|
halıcı kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.04.2008
Mesajlar: 45 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc23299
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2008
2,000 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
150 gr. un
1 yumurta
nane
2 kaşık tereyağı
1 cay kaşığı tuz
10 bardak su
kırmızı biber
Yapılışı:
Yumurta ve un yoğrulur. Sonra ovalayarak bulgur gibi yapılır Bir tencerede yağ yakılır. Su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya tuz, nane, kırmızı biber, hazırlamış olduğunuz ovalanmış hamur ilave edilerek iyice pişirilir.
|
Ovalama Çorbası |
|
Koç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2006
Mesajlar: 54 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc1355
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2006
2,370 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un
2 yumurta
tuz
1,5 kahve fincanı süt
1 kaşık zeytinyağ
et suyu
Bir malzemenin hepsini bir kabın içinde elinizle iyice karıştırın. Küçük bir tencerede 10 bardak suyu kaynatın. Hazırlamış olduğunuz hamuru küçük delikli bir süzgece gökerek, kaynar suyun üzerine tutun, hamura haifçe bastırarak süzgeçin deliklerinden geçirin. Kaynar suya düşen hamurlar, küçük tane tane olmalıdır. Bunları 1 dakika kaynattıktan sonra süzgeçte süzüp, su dökerek soğutun. Bunu 2 litre etsuyu, 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı un ve tuzla yaptığınız kaynar suya atıp servis edin.
|
|