Kısa URL: https://ml.md/lc151668
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2020
564 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram tereyağı
2 dal dereotu
2 dal biberiye
2 dal maydanoz
1 dal taze soğan
1 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı kurutulmuş tarhun
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Tereyağını oda sıcaklığında kolayca çalışabileceğiniz kadar yumuşatın.
Maydanoz, dereotu ve taze soğanları incecik kıyın.
Tarhun otunu elinizle ufalayın. Biberiyeyi de elinizle koparın.
Sarımsağı ezin.
Tüm malzemeyi tereyağına ekleyip güzelce harmanlayın.
Streç filmi ya da pişirme kağıdını mutfak tezgahına serin.
Ortasına hazırladığınız otlu tereyağını yerleştirip güzelce sararak bir silindir elde edin.
Kağıdın ya da strecin iki ucunu bağlayın.
1 saat dondurucuda beklettiğiniz tereyağını dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc156602
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2021
422 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı tereyağı
Dereotu ya da maydanoz
Taze kekik
Taze biberiye
1 adet kapya biber (dolmalık kırmızı biber) ya da pul biber
1 diş sarımsak
Tereyağını bir kaseye alıyoruz. Kekik ve biberiyeyi ince ince kıyıyoruz. Biberi, çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük küpler halinde doğruyoruz. Tüm malzemeyi ezdiğimiz sarımsakla birlikte bir kap içinde karıştırıyoruz. Mutfak tezgahına streç filmi seriyoruz. Ortasına baharatlı tereyağını koyuyoruz ve streç filme sarıyoruz. Baharatlı tereyağını dondurucuya atıyoruz ve bir saat dinlendiriyoruz.