| 
 
 
 | 
Otlu Tava Böreği (Hazır Yufka) | 
  | 
bahçıvan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.03.2014 
Mesajlar: 51 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97018 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2014 
1,575 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 dal kıyılmış taze soğan
 
1/2 demet kıyılmış maydanoz
 
10 dal kıyılmış nane
 
15 dal kıyılmış dereotu
 
300 gr. lor peyniri
 
1 adet yumurta
 
3 adet yufka
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Kekik
 
Pul biber
 
Karabiber
 
 
Taze soğan, maydanoz, nane, dereotu, lor peyniri, yumurta, baharatlar ve iki çorba kaşığı sıvı yağı karıştırın. Tavayı yağlayın. Bir adet yufkayı kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin. İkinci yufkayı iri parçalar halinde üzerine koyun. Harcı yayın ve iri parçalara ayrılmış üçüncü yufkayı üzerine kapatın. Kenarlardan taşan yufkayı üzerine kapatıp bir çorba kaşığı yağ sürün. Böreği arkalı önlü pişirin.
  
 | 
Otlu Tava Böreği (Hazır Yufka) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98803 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2014 
1,297 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
250 gr. lor peyniri
 
2-3 dal taze soğan
 
1'er demet semizotu maydanoz, dereotu
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
1 adet yumurta
 
1/2 su bardağı süt
 
125 gr. margarin
 
 
Yeşillikleri kıyın, peynir ve baharatlarla karıştırın. Yumurta, margarin ve sütü karıştırın. Yufkalardan birini az yağlanmış bir tavaya, kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine sütlü karışımdan sürün. Yufkalardan birini dörde bölüp parçaları tavaya yerleştirin. Üzerlerine sütlü karışımdan sürün ve iç harcı yayın. Kalan yufkayı da dörde bölüp, harcın üzerine yerleştirin. Tekrar sütlü karışımdan sürün. Sarkan yufkaları üstüne kapatın ve kalan sütlü harcı dökün.
  
 | 
Otlu Tava Böreği (Hazır Yufka) | 
  | 
sadıka 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2011 
Mesajlar: 38 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64520 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2021 
1,960 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
250 gr. lor peyniri
 
2-3 dal taze soğan
 
1/2 demet maydanoz, dereotu
 
5-6 yaprak ıspanak
 
3-4 dal taze nane
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
1 adet yumurta
 
1/2 su bardağı süt
 
125 gr. margarin
 
 
Taze soğan, ıspanak, nane, maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Lor peyniri ve baharatlarla karıştırın. Diğer tarafta yumurta, margarin ve sütü karıştırın. Yufkalardan birini az yağlanmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya, kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. Yufkalardan birini dörde bölüp parçaları tavaya yerleştirin. Üzerlerine yumurtalı karışımdan sürün ve otlu karışımı yayın. Kalan yufkayı da dörde bölüp, harcın üzerine yerleştirin. Tekrar yumurtalı karışımdan sürün. Sarkan yufkaları üstüne kapatın ve kalan harcı sürün. Kısık ateşte, her iki tarafını da kızartın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |