| 
 
 
 | 
OTLU PİLAV | 
  | 
ERGUN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2005 
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5349 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006 
2,387 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 Kişilik Gerekli Malzemeler:
 
Pirinç (3 su bardağı), Margarin ya da tereyağı (4 çorba kaşığı)
 
Baharatlı otlar (birer tutam taze soğan, maydanoz, dereotu, kereviz yaprağı, pazı)
 
Su (3 su bardağı, kaynamış sıcak)
 
Su (3 su bardağı ılık)
 
Tuz (1 çorba kaşığı)
 
Et suyu (1 tablet, tercihe göre).
 
 
3 su bardağı pirinci bir tavaya alarak üzerine bir tutam tuz ve 2 veya 3 su bardağı ılık su dökerek yaklaşık yarım saat bekletin. Sonra soğuk suda yıkayarak bir süzgeç yardımı ile iyice süzün.
 
Fazla derin olmayan bir tencereye 4 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı koyun. Yağın yanmamasına dikkat ederek iyice ısıtın. Süzülmüş olan pirinci tencereye alın ve orta ateşte, 3-4 dakika, sürekli karıştırarak kavurun.
 
Pirinçler hafif sarı renk almaya başladıktan sonra üzerine önceden doğradığınız birer tutam taze soğan, maydanoz, dereotu, kereviz yaprağı ve pazıyı ekleyin.Üzerine 1 çorba kaşığı tuz serperek otların canlılığı gidene ve aroması yemeğe geçene kadar kavurmaya devam edin.
 
Üzerine 3 su bardağı kaynamış sıcak su ekleyerek (dilerseniz bir tablet et suyu da koyabilirsiniz) bir iki kez karıştırın ve tencerenizin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinciniz suyu tamamen çekene kadar kapağı açmadan pişirin. Yaklaşık 10 dakikadır pişirdiğiniz pilavın altını kapatın. En az 10 dakika tencerenizin kapağını açmadan pilavı demlenmeye bırakın. Demlenen pilavı bir iki kez karıştırıp ılık olarak servis yapın.
 
 
 ML® Semizli Pilav için tıklayın
 
 
  
 | 
OTLU PİLAV | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70343 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2011 
2,183 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
THY Skylife
 
 
1 kg pirinç (pilavlık baldo)
 
150 g tereyağı
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı tuz
 
1 kahve fincanı dolusu taze nane (ince doğranmış)
 
1 kahve fincanı dolusu taze soğan (ince doğranmış)
 
1 kahve fincanı dolusu maydanoz (ince doğranmış)
 
1 kahve fincanı dolusu dereotu (ince doğranmış)
 
4 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
 
 
Pirinç 20 dakika ılık suda ıslanıp, yıkanır ve süzdürülür. Tencerede tereyağı eritilip pirinçler kavrulur. Pirinç kavrulunca tuz, nane, maydanoz, dereotu ve taze soğan ilave edilerek suyu verilir. Pirinç suyunu çekinceye kadar ocağın altını kısılır. 20 dakika dinlendirilir ve kenarından karıştırılıp 10 dakika daha dinlendirip sıcak olarak servis edilir.
  
 | 
Otlu Pilav | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99213 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2014 
2,051 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı sıcak su
 
Yarım demet doğranmış dereotu
 
yarım demet doğranmış yeşil soğan
 
yarım demet doğranmış maydanoz
 
1 adet kesme şeker
 
2 yemek kaşığı margarin
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
Tuz
 
 
2 su bardağı pirinci derin bir kâseye alın. Güzelce yıkayın. En az 20 dk. suda bekletin. Tencereye yağı ve pirinçleri ekleyip kavurun. Üzerine 3 su bardağı kaynar su ve 1 yemek kaşığı limon suyunu ilave edin. 1 adette kesme şeker ve tuzunuzu atın. Önce kaynatın sonra altını kısın. Pilavınız suyunu tamamen çekmeden hemen önce ince ince doğradığınız yeşil soğan, dereotu ve maydanozu ilave edin. Demlenince servis yapın.
  
 | 
Otlu Pilav | 
  | 
istatistik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.08.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127478 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2017 
1,546 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
3 su bardağı sıcak su
 
15 dal dereotu
 
15 dal maydanoz
 
3 yaprak ıspanak
 
2 yemek kaşığı fındık yağı
 
Taze karabiber
 
Tuz
 
 
Pirinci yağ ile hafif kavurun. Tuzunu ve sıcak suyunu ilave edin. Otların hepsini yıkayıp ince kıyın ve pilava ekleyin suyunu çekene kadar pişirin. Demlendikten sonra taze karabiberle tatlandırın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |