| 
 
 
 | 
Otlu Omlet | 
  | 
ay ve güneş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.04.2011 
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61862 
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2011 
2,404 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
10 yaprak ıspanak
 
3 yaprak pazı
 
10-15 dal maydanoz
 
2 adet taze soğan
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
 
Otlar ve soğan yıkanır, çok ince doğranır. Yumurtalar geniş bir kaba kırılır, tuz ve pul biber eklenir, iyice çırpılır. Üzerine kıyılan malzeme eklenir, karıştırılır. Teflon tavaya tereyağı konur. Eriyince karışım dökülür ve yayılır. Bir yüzü kızarınca diğer yüzü bir kapak yardımyla çevrilir. Sıcak servise sunulur.
  
 | 
Otlu Omlet | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70684 
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2011 
3,391 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı un
 
4 yemek kaşığı süt
 
2 yemek kaşığı zeytinyağ
 
1 demet deretu
 
1 demet maydonoz
 
1 çay kaşığı karabibner
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Cam kasede yumurtayı çırpın. Süt, un, kıyılmış maydanoz, dereotu, karabiber ve tuz atıp karıştırın. Teflon tavayı ısıtın. 1 yemek kaşığı yağ koyun. Omletin yarısını tavaya döküp sallayarak alt kısmını pişirin. Üzerine kapatacağınız kapak yardımıyla omleti ters çevirin. İkinci tarafı da aynı şekilde pişirip servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "efecan" tarafından gönderildi. 18.04.2019
  
 | 
Otlu Omlet | 
  | 
keramet sağtürk 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.11.2014 
Mesajlar: 41 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103026 
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2014 
1,746 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
4 adet taze soğan
 
2 çorba kaşığı kıyılmış pırasa
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Öncelikle yeşillikleri yıkayıp kıyın. Daha sonra üzerine çırpılmış yumurtaları ve tuzu ekleyip iyice çırpın. Tereyağını tavada eritip üzerine de otlu yumurtalı karışımı döküp kapağı kapatın. 3 dakika kadar pişirip diğer yüzünde pişirin ve sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Otlu Omlet | 
  | 
pembe orkide 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 13.08.2015 
Mesajlar: 10 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110709 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2015 
1,720 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta akı
 
1 yumurtanın sarısı
 
2 kırmızıbiber
 
3 sivri biber
 
2 çorba kaşığı süt
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
100 gram lor peyniri
 
1 kabak
 
 
Öncelikle sebzeleri küp keklinde doğrayın. Daha sonra bu sebzeleri tavada zeytinyağıyla birlikte 3 dakika kavurun. Bu arada yumurtaların sarıları ve aklarını ayırın. Aklarına 1 adet yumurtanın sarısını ekleyip çırpın. Bu şekilde hazırlanan omlet size gün boyu enerji verecektir. Daha sonra kavrulan sebzelerin üzerine yumurtaları dökün. Üzerine de lor peynirini serpip kapağı kapatın ve 3 dakika kadar pişirin. Servis tabağına alıp ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Otlu Omlet | 
  | 
beslenme saati 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2016 
Mesajlar: 30 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136561 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2018 
716 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
1 dal taze soğan
 
1 tutam maydanoz
 
1 tutam dereotu
 
İsteğe göre 1 tutam taze nane
 
Tuz,
 
Karabiber
 
1 yemek kaşığı Tereyağ veya Zeytinyağı
 
 
Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ayıklayıp yıkayın, süzdükten sonra çok ince doğrayın. 2 - 3 yumurtayı kırıp, çırpmak için derin bir kaba alın, köpük köpük oluncaya kadar, tel çırpıcı ile çırpın. Çırptığınız yumurtalara kıydığınız mazlemeleri, tuz ve biber ekleyerek, tekrar karıştırın. Teflon tavaya yağı koyun, eriterek tavanın tüm yüzeyinin yağ ile kaplı olmasını sağlayın. Omlet karışımını tavaya dökün, orta ateşte omletin kenarları tavadan ayrılıncaya kadar pişirin. Tabanı pişen omletin, spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin ve 1 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
Not: Pratik olduğu kadar doyurucu olan omlet, aynı zamanda son derece lezzetli. Ancak omlet için mantar, peynir, sucuk, çeşitli otlar, her ne ile yapcaksanız yapın, malzemelerin miktarını ve yumurta ile uyumluluğunu iyi belirlemeniz gerekir. Tabi herşeyde olduğu gibi omlet pişirmekte de dikkat edilecek bazı önemli hususlar var. Öncelikle yumurtalarınız taze ve oda sıcaklığında olmalı. Yumurtaların tavaya yapışmaması için, yağ iyice kızdırılmalı. Omlet için çırpılan yumurtalar, fazla bekletilmeden kullanılmalı. Omlet mutlaka sıcak olarak servis yapılmalı. Peynir ilave edilecekse mutlaka rendelenmeli. Omlet için bir seferde en fazla 3 yumurta kullanılmalı.
 
 
 
  
 | 
Otlu Omlet | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163462 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2022 
266 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı süt ya da su
 
Tuz
 
Karabiber
 
Dereotu
 
Maydanoz
 
Tere
 
 
Otları yıkayıp ince ince kıyın.
 
Omletinizi pişireceğiniz tavayı ocağın üzerinde ısıtmaya başlayın.
 
Tavanızın üzerinden hafif dumanlar çıkacak kadar ısıtmaya devam edin, içine tereyağını ekleyin.
 
Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın çırpın. üzerine süt/su, tuz, karabiber ve kıyılmış otları katıp karıştırın
 
Tereyağının erimesinden sonra, çırptığınız yumurtalı karışımı tavanın içine yavaşça dökün. Bu aşamada dikkatli olmasınız. Çünkü omlet 15 saniyede pişecektir.
 
Biraz tavanızı sallayarak omletin pişmesine yardımcı olun, iki taraflı tamamen pişince servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |