Kısa URL: https://ml.md/lc154331
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2020
483 defa indirildi / yazdırıldı
200 gram hindiba
200 gram ebegümeci
200 gram rezene
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet nane
Çeyrek demet fesleğen
Çeyrek demet taze soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 adet bayat ekmeğin içi
Tuz
Karabiber
Kuru soğanı ve sarımsakları incecik doğrayın.
Zeytinyağını tavada hafifçe kızdırıp soğanı ve sarımsakları pembeleşene kadar kavurun.
Derin bir karıştırma kabına aldığınız soğanları soğumaya bırakın.
Diğer yanda tüm yeşillikleri ince ince doğrayın ve kavrulmuş soğanlara ekleyin.
Yumurta, un, tuz ve karabiberi ilave edin ve karıştırın.
Bayat ekmeği mutfak robotundan geçirip bir kaseye alın.
Hazırladığınız otlu harçtan köfteler yapıp ekmek kırıntısına bulayın.
Sıvı yağı kızdırıp köfteleri yağda kızartın.
Çırpılmış yoğurtla servis edin.
200er gram arapsaçı (rezene), hindiba ve ebegümeci
8er dal maydanoz, dereotu ve nane
3 dal fesleğen
3-4 dal taze soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 paket bayat tost ekmeği
Tuz
Karabiber
Servis için:
Süzme yoğurt
Kırmızı biber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Zeytinyağını bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarımsağı rengi dönene dek kavurun. Daha sonra geniş bir kaba aktarın. Tüm otları ve taze soğanı ince kıyıp soğana katın. Üzerine yumurta, un, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak ve yassı şekil verin. Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip, rondodan geçirin.
Daha sonra süzgeçten geçirerek eleyin. Hazırladığınız mücverleri, elekten geçirdiğiniz ekmeğe bulayın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Süzme yoğurt ve kıyılmış biber eşliğinde servis edin.