Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akıtma Tarifleri > Otlu Ekmek (2 adet - 5,501 defa bakıldı)

Otlu Ekmek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Otlu Ekmek

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158268
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2021
206 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

Hamuru için:
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
4 su bardağı un
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
Tuz
İçi için:
5'er dal taze fesleğen ve kekik
2 dal biberiye
Tuz

Kuru maya, toz şeker ve yarım su bardağı ılık suyu bir kaba alıp, 5 dakika dinlendirin. 2 su bardağı unu yoğurma kabına alıp, ortasını havuz gibi açın. İçine 50 gram tereyağı, maya ve tuz ekleyip yoğurun. Kalan 2 su bardağı unu ve kalan ılık suyu ilave edip, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerini örtüp, hamur iki katı büyüklüğe erişene dek 1 saat dinlendirin. Hamuru iki eşit bezeye ayırıp, her birini yarım santim kalınlığında ve yuvarlak şekilde açın. Üzerlerine kalan 50 gram tereyağını sürün.
Ayrı bir yerde kıyılmış fesleğen, kekik, biberiye ve tuzu karıştırın. Otlu karışımı hamurların üzerine serpiştirerek pay edin. Her birini rulo şeklinde sarıp, uçlarını birleştirin. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisin yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarıp kabarana dek yaklaşık 40 dakika pişirin.

Not Ekmek pişerken kabuğunun sertleşmemesi için fırının içine su dolu bir kase yerleştirin. Hamuru hazırlarken kullanılan unun markasına göre, verilen ölçülere ek olarak biraz daha un veya su eklemek durumunda kalabilirsiniz.



Otlu Ekmek

seçen
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.05.2019
Mesajlar: 27
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc142465
Gönderme Tarihi: 04.May.2019
692 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolujet Magazin

Hamuru için:
520 gr ekmeklik un
300 ml süt
10 gr kuru maya
1 yumurta
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı keten tohumu
1 tatlı kaşığı tuz
Ayrıca:
12 yaprak pazı (orta damarı alınmış)
1 demet maydanoz (kıyılmış)
Yarım demet dereotu (kıyılmış)
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı krema
Yarım bardak parmesan peyniri (rendelenmiş)

Hamur için tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun. Üç katı hacme gelene kadar mayalandırın. Daha sonra hamuru tezgâha alıp kısa bir süre yoğurun ve altı eşit parçaya bölüp yuvarlayın. Her bir hamurun altını üstünü unlayıp oklavayla dikdörtgen olacak şekilde inceltin. İçine ikişer pazı yaprağı ve bir tutam yeşillik koyarak içe doğru sarın. Elde ettiğiniz altı adet şeridi örerek hamura şekil verin. Fırın tepsisine alıp üzerini örterek bir saat mayalandırın.
Yumurta sarısı ve kremayı çırpın. Mayalanan hamurun üzerine fırçayla (özellikle birleşme yerlerine bol miktarda) sürün. Parmesan peynirini serpip önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirdikten sonra tel ızgarada soğutun.







Otlu Ekmek Tarifleri Akıtma Tarifleri



(2 adet Otlu Ekmek 5,501 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort