| 
 
 
 | 
Otlu Bulgur Pilavı | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158151 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2021 
487 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet kuru soğan
 
3 diş sarımsak
 
1 çorba kasesi bulgur
 
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
 
Yarım demet maydanoz
 
2 dal yeşil soğan
 
1 tutam dereotu
 
Sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
İlk önce soğanı küp küp doğrayıp, sarımsakları ezip ya da ince rendeden geçirip kavurun.
 
Sonrasında salçayı da ekleyip ocağın altı kısık şekilde biraz daha karıştırmaya devam edin
 
Bulgurunuzu ekleyip son 1 dakika daha kavurun.
 
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayan dek pişirin.
 
Altını kapayınca ince doğradığınız yeşillikleri de ekleyin. Yeşillikleri önceden eklemeniz, tatlarını ve rengini kaybetmesine neden olur, bu nedenle altını kapattıktan sonra eklemelisiniz.
 
Tuz karabiberi de ekleyip, kapağını kapatıp dinlenmesini bekleyin.
 
Dilerseniz tavuk eti, mantar ya da kırmızı et ile lezzetli bir sunum hazırlayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Otlu Bulgur Pilavı | 
  | 
dua 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 13.03.2015 
Mesajlar: 17 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105890 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2015 
1,677 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
 
1 adet soğan
 
2 adet kırmızıbiber
 
1 demet maydanoz
 
6 dal fesleğen
 
Yarım demet taze soğan
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber, nane
 
2,5 su bardağı su
 
 
Tencereye yağı koyup üzerine rendelenmiş soğanı, küp doğranmış kırımızı biberi 3 dakika kadar kavurun. Üzerine bulguru da ekleyip hepsini beraber 5 dakika kavurun. Baharatları bulgurun üzerine ekleyip sıcak suyunu dökün. 20 dakika orta ateşte pişirin. Pilav pişerken tüm yeşillikleri kıyıp içine ekleyin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |