| 
 
 
 | 
Otlu Börek | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102119 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2014 
2,061 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Aldığı kadar su
 
2 çorba kaşığı erimiş tereyağı
 
İçi için:
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
500 gram ıspanak yaprağı
 
1 demet dereotu
 
250 gram peynir
 
1 çay bardağı süt
 
Tuz
 
Karabiber, kekik, pul biber
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
 
Hamuru yoğurmak için, un, su, tuzu yoğurup dinlendirip ikiye bölüp açın. Daha sonra üzerine erimiş yağı sürüp biraz daha çekerek hamuru inceltin. İçi için de dereotlarını ıspanakları yıkayıp ince ince kıyın. Bir kabın içinde yoğurt, yağ, rendelenmiş peynir ve sütü iyice ezip yumuşak bir kıvama getirin. İçine otları ekleyip baharatlandırın. Bu harcı yufkaların üzerine süsün. Yufkaları sıkıca rulo yapın. 200 derecedeki fırında 35 dakika kızartın. İsterseniz sigara böreği gibi sararak yağda da kızartabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Otlu Börek | 
  | 
siyami kutsi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2017 
Mesajlar: 39 Şehir: Siirt | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128980 
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2017 
913 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 yufka
 
1 demet pazı
 
300 g hindiba
 
1 demet ısırgan otu
 
1 soğan
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Karabiber
 
Tuz
 
Kırmızı pul biber
 
Islatmak için:
 
50 g eritilmiş tereyağı
 
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
 
1 çay bardağı su
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
1 tatlı kaşığı Ayçiçek yağı
 
Susam
 
Çörekotu
 
 
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Otları doğrayarak ekleyin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı bütün olarak tepsinin içine yayın. Aralarına eritilmiş tereyağı, su ve Ayçiçek yağı karışımını dökerek bir buçuk yufkayı gelişi güzel buruşturarak yerleştirin. üzerine otlu karışımı yayıp diğer yufkaları da aynı şekilde yerleştirin. Yumurta sarısını Ayçiçek yağı ile karıştırıp yufkanın üzerine sürün. Susam ve çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Otlu Börek | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157950 
Gönderme Tarihi: 27.May.2021 
425 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 demet radika
 
1 demet ebegümeci
 
1 adet büyük boy soğan
 
2 adet kırmızı biber
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
300 gram beyaz peynir
 
4 adet yufka
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
Yufkalara sürmek için:
 
2 adet yumurta
 
100 gram eritilmiş tereyağı
 
1 çay bardağı yoğurt
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
Susam
 
 
Ebegümeci ve radikayı temizleyip irice doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, yemeklik doğanmış soğanı rengi dönene dek kavurun. İnce kıyılmış biber ekleyip birkaç dakika daha kavurun ve doğranmış otları ilave edin. Tuz, karabiber ve pulbiber katın. Otlar suyunu salıp çekince ocaktan alın. Ufalanmış beyaz peynir ilave edin. Çırpılmış yumurta, eritilmiş tereyağı ve yoğurdu karıştırın. Bir adet yufkayı düz bir zemine serin. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürüp ikinci yufkayı koyun ve 8 eşit üçgen parçaya bölün. Her parçanın geniş kısmına otlu iç harçtan koyun. Kenar kısımlarını enli bir şekilde içe doğru katlayın ve sarın. Diğer parçaları da aynı şekilde hazırlayıp, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Orta kısımlarına uzunlamasına küçük birer kesik atın. Kalan 2 adet yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |