Kısa URL: https://ml.md/lc74993
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2012
2,789 defa indirildi / yazdırıldı
3 sap tarhun ve 1/2 demet dereotunu ayıklayıp blender'e koyun. 750 gr. yoğurt, tuz ve 150 ml. soğuk su ilave edip blender'den geçirin. Sürahiye doldurup buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Not: Kendine özgü bir tada ve kokuya sahip olan tarhun otu yerine dilerseniz ince kıyılmış maydanoz ya da taze nane de kullanabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc120755
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2016
1,560 defa indirildi / yazdırıldı
Eyüp Sevinç
2 su bardağı light yoğurt
2,5 su bardağı su
½ demet dereotu
½ demet nane
Taze fesleğen
Tuz
Karıştırma kabına light yoğurdu, ince kıyılmış yeşillikleri, tuz ve suyu koyun. Tel çırpıcı yardımı ile 2 dakika kadar çırpın. Bardaklara boşaltıp soğuk olarak servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc145316
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2019
1,029 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram yoğurt
1 şişe maden suyu
1-2 bardak su
Yarım demet dereotu
Tuz
Bir kabın içinde yoğurt, maden suyu ve istediğiniz kıvama göre suyu çırparak iyice karıştırın. Temizlediğiniz dereotunu ince ince kıyın. İstediğiniz miktarda tuz ile beraber karışıma ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Buzdolabında soğuttuktan sonra nefis otlu ayranınız hazır.