| 
 
| 
 
 
 | 
 
Oruk Kebabı | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172414 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2023 
339 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.hasata.com.tr
 
 
1 çay bardağı Hasata Köftelik Kadim® Horasan Bulguru
 
500 g tek çekim kuzu kıyma
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 adet kırmızı biber
 
1 adet yeşil biber
 
1 adet kuru soğan
 
5 diş sarımsak
 
100 g ceviz içi
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
2 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı çekilmiş karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Hasata Köftelik Kadim® Horasan Bulguru’nu yarım çay bardağı kaynar suyla karıştırın, açılmasını bekleyin.
 
Sarımsakları iyice dövün.
 
Soğanı rendeleyin.
 
Cevizi ince ince doğrayın.
 
Sonra tüm malzemeyi genişçe bir kaba alın, baharat ve salçayı da ilave ederek 10 dakika yoğurun.
 
Yoğurduğunuz harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp, işaret parmağı büyüklüğünde şekil verip tereyağı sürdüğünüz tepsiye dizin.
 
180°C derece fırında 15-20 dakika pişirin.
 
Sonra tüm malzemeyi genişçe bir kaba alın, baharat ve salçayı da ilave ederek 10 dakika yoğurun.
 
Bol sumaklı ve maydanozlu bir soğan piyazı ile servis edin.
 
 
Not: Kebabı çiğnerken cevizlerin tane tane ağzınıza gelmesi için çok ince doğramayın. Kebabı fırına atacağınız kabın içerisinde yoğurursanız, aromasını kaba vereceği için daha lezzetli olur.
 
 
 
  
 | 
 
Oruk Kebabı | 
 
  | 
yorgun adam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2011 
Mesajlar: 61
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65039 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2011 
1,997 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 su bardağı ince bulgur
 
4 yemek kaşığı irmik
 
1 yumurta
 
2 yemek kaşığı biber salçası
 
Sıvı yağ
 
iç harcı için:
 
350 gram kıyma
 
2 adet soğan
 
1 avuç ceviz içi
 
Sıvı yağ, tuz, karabiber
 
 
3 su bardağı ince bulguru bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip bulgurun şişmesini sağlayın. Daha sonra bulgur karıştırma kabına alın. 2 çorba kaşığı biber salçası, 4 çorba kaşığı irmik, bir tutam tuz, karabiber, sıvıyağ ilave edip karıştırın. Bir yumurta ilave edip yeniden karıştırın.Yemeklik doğranmış soğanı ve 350 gr kıymayı kavurun. Üzerine tuz, yeni bahar ve karabiber ilave edip karıştırın. En son kıymanın üzerine ceviz parçaları ilave edin.Yuvarlak bir fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın. Bulgurlu harcın yarısını tepsiye yayın. Bulgurlu harcın üzerine kıymalı iç harcı yayın. Kıymalı iç harcın üzerini kalan bulgurlu harç ile kapatın. Elinizi ıslatıp elinizle iyice bastırın. Sini oruğunu fırına vermeden önce dilimlere bölün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Oruk Kebabı Tarifleri Kebaplar
 | 
 
 
 
 |