|
|
ÖRNEK SÜSLEME UYGULAMALARI |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc102825
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2014
2,162 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Fondan kaplama çalışmaları
Oklava ile açılan fondant kaplı pasta, elle ve şekerle yapılmış gumpaste çiçekler ve fondant kaplanmış düğün pastası
Fondan kaplama çalışmaları
Fondant kaplanmış ve üstleri değişik tekniklerle süslenmiş pastalar. Deneyerek siz de yapabilirsiniz.
New York'ta ünlü düğün pastaları uzmanı RON BEN-ISRAEL' in çalışması
Pandispanyaya ince yağlı krema sürülmüş ve oklava ile açılmış dekoratif fondant ile kaplanmış. Gum paste denen şekerden elde yapılmış incecik, kağıt gibi çiçeklerle süslenmiş. Etrafindaki kurdelesi renklendirilmiş marzipan ile hazırlanmıştır. Fondant ile de yapılabilir.
Pembe fondant kaplı ünlü pastası New York'ta ünlü düğün pastaları uzmanı, gumpaste çiçekleri pastasıdır.
Şekerden kurdela, sepet, çiçekler, balonlar
|
ÖRNEK SÜSLEME UYGULAMALARI |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc102148
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2014
2,182 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Çikolata Kafes:
Bu süslemenin yapımında da arzu edilen çeşitte (bitter, fildişi, sütlü) eritilmiş kuvertür kullanılacaktır.
Kağıt-kaleme doldurulan eritilmiş kuvertür, yağlı kağıt üzerine kafes şeklinde sıkılır ve soğumaya bırakılır
Hafif donmuş kafes şekilleri yağlı kağıttan alınarak, balon bir kabın üzerine şekil alması için oturtulur ve iyice dondurulur.
Çikolata balon kabın şeklini aldıktan sonra, pastanın üzerine yerleştirilerek süsleme yapılır.
Hasır örgü çalışması işlem basamakları:
Önce uzunlamasını aşağıdan yukarıya doğru kısa şeritler çekilir.
Şeritlerin üzerinden soldan sağa doğru birleşik kısa şeritler ile bir hat çizilir.
Sıra tamamlandıktan sonra yatay şeridin üzerinden hasır görüntüsü verecek şekilde tekrar aralarından kısa şeritler yukarıya doğru çekilir.
Bu işlem tüm pasta bitene kadar devam ettirilir.
İkinci küçük parçayı koyduktan sonra iki pasta uzunluğu boyunda 3 adet ortası boş üçgen bir plastik çubuk kesilir.
Plastik çubuklar ile diğer büyük parça, ortadan birleştirilir. Bu şekilde parçanın yerinden oynaması engellenmiş olur.
Küçük pastanında örgü şekillendirmesi yapılarak pastanın fonu tamamlanır.
İki pastanın birleşme noktasındaki kat minik şekiller ile kapatılır.
Şeker hamurundan hazırlanan gül ve orkide çiçek motifleri boşluk alanlarına yerleştirilerek bırakılan boşluk kapatılır.
En son, şeker hamurundan hazırlanmış yaprak ve şeritler ile pasta tamamlanır.
Şeker hamuru (fondant) ile pasta kaplama çalışması:
Şeker hamuru (fondant) ile kaplanmış olan pastaları birleştirmek için önce ilk pastasının üzerine bir miktar buttercream sürülür.
Küçük olan diğer pasta üzerine oturtulur.
Pastanın kaymasını önlemek için 3 adet plastik çubuk pastaların ortasından batırılarak birbirlerine sabitlenir.
Şeker hamurunun altına pudra şekeri serpilerek yufka gibi açılır. Üstünü kaplayacak kadar ince şeritler kesilir.
Hazırlanan şeritler verev şekilde tek tek üst taraftan sabitlenerek üsteki parçaya yerleştirilir.
Pasta süslemesinde kullanılan stensil motif istenilen alana yerleştirilir ve ince bir tabaka halinde renklendirilmiş krema (frosting) sürülür.
Pastanın birleşim noktaları krema ile minik çiçek şekilleri ile süslenir. Pastanın alt bölümüne plastik pasta şekillendirme bıçagı ile V seklinde çizilir. Yaldızlı gıda boyası ile boyanır.
Fransiz Kuliner Okulunda; Şeker+ su+ sirke ile hazırlanan şekerden kurdela, sepet, çiçekler, balonlar (şekerden dökme tekniği, çekme tekniği ile kopartılan, kaya şekeri, şişirme gibi) çalışma tekniklerini kullanarak pasta süslemesi çalışmalarından örnekler.
|
|
ÖRNEK SÜSLEME UYGULAMALARI Tarifleri Sofra Düzeni ve Servis
|
|