Kısa URL: https://ml.md/lc129379
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2017
1,138 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet çubuk vanilya
80 gr. şeker
200 ml. portakal suyu
100 gr. kedi dili bisküvisi
600 gr. süzme yoğurt
70 gr. pudra şekeri
250 ml. krema
1 paket krema sertleştiricisi
400 gr. ahududu
400 gr. yaban mersini
20 gr. nişasta
Çubuk vanilyayı uzunlamasına ikiye kesip özünü kazıyın. 50 gr. şekeri bir tencerede karıştırarak karamelize edin. 30 ml. portakal suyunu ayırın. Kalanını çubuk vanilya özü ile karamele ekleyin. Şeker tekrar çözülünceye kadar yaklaşık 5 dakika kaynatın. 30x18 cm. büyüklüğündeki cam kalıba bisküvileri yerleştirin. Üsüerine portakallı karameli dökün.
30 gr. pudra şekerini yoğurtla karıştırın. Kremayı krema serleştiricisi ile çırpıp yoğurda ekleyin. Karışımı bisküvilerin üzerine yayın ve buzdolabında bekletin.
200er gr. ahududu ve yaban mersinini kalan şeker ve portakal suyuyla bir taşım kaynatıp komposto hazırlayın.
Kompostoyu suda erimiş nişasta ile bağlayın tel süzgeçten ezerek geçirin. Kalan meyveleri dikkatlice meyve püresi ile karıştırın. Kompostoyu yoğurtlu kremanın üzerine yaym ve kalan pudra şekerini serpip servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc105746
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2015
1,794 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
Üzeri için:
200 gram böğürtlen
300 gram çilek
100 gram yaban mersini
1 limon suyu
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım demet nane
Islatmak için:
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın. Unu ilave edip kelepçeli kalıba dökün. 170 derecede önceden ısınmış fırına verin. Daha sonra üzerine şekerli süt dökün. Meyvelerin üzerine şekeri ve limon suyunu dökün karıştırın. 10 dakika kadar bekletin ve tatlının üzerine koyup ikram edin.