| 
 | 
| Orman Meyveli Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc185113 Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2025
 89 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 2,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilin
 1 su bardağı karışık orman meyvesi (böğürtlen, frambuaz, yaban mersini, çilek)
 Pudra şekeri (üzeri için, isteğe bağlı)
 
 Derin bir kapta yumurtaları ve şekeri, şeker eriyene kadar mikserle köpük köpük oluncaya dek çırpın.
 Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
 Elediğiniz un, kabartma tozu ve vanilini karışıma azar azar ilave edin. Pürüzsüz bir kek harcı elde edin.
 Orman meyvelerini un ile hafifçe harmanlayın ki pişerken dibe çökmesin. Ardından harca ekleyin ve spatula ile karıştırın.
 Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
 Kek oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Orman Meyveli Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc153101 Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2020
 2,539 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yarımşar su bardağı frenk üzümü, ahududu ve yaban mersini
 4 adet yumurta
 2 su bardağı pudraşekeri
 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
 1 su bardağı süt
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 3 su bardağı un
 Bir tutam tuz
 Üzerine:
 Pudraşekeri
 Orman meyveleri
 
 Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Pudraşekeri ve tereyağını bir kaba alıp mikserin önce yavaş sonra hızlı devrinde krema kıvamı alana dek çırpın. Yumurta sarılarını ekleyip yeniden mikserleyin. Süt ve vanilya ilave edin. Kabartma tozunu unla birlikte eleyin ve azar azar karışıma katın. Yumurta aklarını bir tutam tuzla birlikte kar gibi olana dek çırptıktan sonra karışıma katın ve tahta bir kaşıkla aşağıdan yukarı doğru dikkatlice karıştırın. Frenk üzümünü tanelerine ayırın. Meyvelerin üzerine birer tutam un serpin. Baton bir kek kalıbını yağlayıp unlayın. Kek karışımının yarısını kalıba dökün. Orman meyvelerinin yarısını hamurun üzerine serpin. Kalan karışımın yarısını kalıba boşaltın. Kalan orman meyveleri ve kek karışımını da kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Üzerine pudraşekeri serpin. Orman meyveleri ile süsleyerek servis yapın.
 
 Not: Orman meyveleri kolayca ezilebilen bir yapıda olduklarından kek hamuruna doğrudan karıştırmak yerine, bir kat hamur bir kat meyve olacak şekilde serperek kullanın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |