| 
 
 
 | 
Orman Kebabı (düdüklü) | 
  | 
Son Nur 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.12.2013 
Mesajlar: 21 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94670 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2013 
2,999 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kuşbaşı et
 
2 adet soğan
 
3 adet patates
 
3 adet havuç
 
1 adet domates
 
3 yemek kaşığı margarin
 
1 su bardağı bezelye
 
2 çay kaşığı kekik
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Düdüklü tencereye eti, ince ince doğradığınız soğan ve sana margarini koyun. Ateş üzerinde karıştırarak kavurun. Rendelemiş olduğunuz domates ile bir kaç kez karıştırarak alt üst edin. 2 Su bardağı su ilave edip kapağını kapatın. Kuvvetli buhar çıktıktan sonra düdüğü kapatın. 20-25 Dakika orta ateşte pişirin. Soğuyunca kapağı açın ve içine;küçük küçük doğramış olduğunuz havuç, patates, bezelye, tuz, karabiber, kekik ilave edip sebzeler yumuşayana kadar hafif ateşte düdük kapatmadan pişirin.
  
 | 
Orman Kebabı | 
  | 
gülyüzlü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118807 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2016 
1,421 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Nevin Özay
 
 
300 gram kuşbaşı et
 
4 adet patates
 
2 adet patlıcan
 
2 adet domates
 
2 diş sarımsak
 
1 küçük kavanoz konserve bezelye
 
 
Eti düdüklüde haşlarız. Patatesi ve patlıcanı küp küp doğrayıp kızartırız. Kızarttığımız malzemeleri tepsiye koyarız. Haşladığımız eti suyu ile tepsiye alırız, üzerine bezelyeyi koyarız. Domatesi küp küp doğrayıp tepsiye ekleriz. Sarımsak, tuz, pul biber ve kekiği ekleyip fırına veririz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |