| 
 
 
 | 
Örgülü Tatlı | 
  | 
Güzellik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 76
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4021 
Gönderme Tarihi: 23.May.2006 
2,869 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Su Bardagi Sivi Yag
 
1 Su Bardagi Erimis Margarin
 
1 Su Bardagi Ilik Su (veya portakal suyu)
 
1 Paket Kabartma Tozu
 
Alabildigince Un
 
1 Çay Bardagi Findik (ceviz de kullanilabilir)
 
Serbeti için:
 
5 Su Bardagi Seker
 
5 Su Bardagi Su, 1/4 Limon
 
 
Hamur yogurma kabina yag ve suyu (veya portakal suyunu) alalim. Unu eleyerek ilave edelim. Kabartma tozunu da katarak yogurmaya baslayalim. Pogaça hamuru kivamina gelene dek un ilave edelim.
 
Hamurumuz ne çok kati ne de yagini kusacak kadar yumusak olsun.
 
Hamurdan yumurta büyüklügünde parçalar kopartalim. Elimizle önce yuvarlayip sonra yassiltarak elips bir sekil verelim. Ortasina findigi elimizle bölerek bir sira halinde dizelim. Findigin kenarlarinda kalan hamurun her iki tarafina da biçak ile 3 kesik yapalim.
 
Meydana gelen karsilikli kanatlari birbirinin üzerine çapraz sekilde getirerek cevizlerin üzerinde birlestirelim.
 
Bütün karsilikli kenarlari birlestirerek tatlimizin örgülü bir sekil almasini saglayalim. Firin tepsisine tatlilarimizi dizelim. 200 derece firinda altli üstlü kizarana dek pisirelim. Firindan aldigimizda önceden hazirlayip soguttugumuz serbeti üzerine gezdirelim. Serbetini emdiginde servis tabagina dizelim.
 
 
 ML® Örme Tatlı için tıklayın
 
  
 | 
Örgülü Tatlı | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7718 
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2006 
9,387 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
Yarım su bardağı erimiş tereyağı
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
Yarım su bardağı ılık süt
 
1 paket kabartma tozu
 
3,5 su bardağı un
 
100 gram iri dövülmüş ceviz
 
Şerbeti için:
 
3,5 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
Yarım tatlı kaşığı limon suyu.
 
 
Hamur kabına, eritip ılıttığımız tereyağını, sıvıyağı, ılık sütü ve kabartma tozunu koyarak çırpalım. Unu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle önce yuvarlayıp sonra yassıltarak elips hale getirelim. Hamurun ortasına uzunca iri dövülmüş ceviz koyup, kenarlarına bıçak yardımıyla üçer, dörder kesik açalım, Hamur kanatlarını birbirinin üzerine çapraz şekilde birleştirerek kapatıp 190 derece ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene kadar pişire-lim. Tatlıları fırından alınca, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine gezdirelim. Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alalım. Şerbetin yapılısı: Şekeri, suyu, limon suyunu 5 dakika kaynatıp ateşten alıp iyice soğutalım.
  
 | 
Örgülü Tatlı | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112105 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2015 
1,646 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr sana margarin
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay bardağı fındık
 
5 su bardağı şeker
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
Yeteri kadar su
 
Alabildiği kadar un
 
 
İlk önce şerbeti hazırlayalım 5 su bardağı şekeri, 5 su bardağı su ve limon suyunu kaynatın. Şerbet olunca soğumaya bırakın.
 
Tatlı hamuru için yoğurma kabına 100 gr eritilmiş margarin, sıvı yağ ve suyu alalım. Unu eleyerek ilave edelim. Kabartma tozunu da katarak yoğurmaya başlayalım. Poğaça hamuru kıvamına gelene dek un ilave edelim. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım. Elimizle önce yuvarlayıp sonra yassıltarak elips bir sekil verelim. Ortasına fındığı elimizle bölerek bir sıra halinde dizelim. Fındığın kenarlarında kalan hamurun her iki tarafına da bıçak ile 3 kesik yapalım.Meydana gelen karşılıklı kanatları birbirinin üzerine çapraz şekilde getirerek cevizlerin üzerinde birleştirelim.Bütün karşılıklı kenarları birleştirerek tatlımızın örgülü bir şekil almasını sağlayalım.Fırın tepsisine tatlılarımızı dizelim.200 derece fırında kızarana dek pişirelim.Fırından aldığımızda önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine gezdirelim. şerbetini emdiğinde servis tabağına dizelim.
 
 
 
  
 | 
Örgü Tatlı | 
  | 
seb-i yelda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.12.2013 
Mesajlar: 40 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128501 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2017 
1,410 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
 
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
 
1 paket kabartma tozu
 
Yarım su bardağı süt
 
3.5 su bardağı un
 
İç harcı için:
 
1 su bardağı ceviz içi
 
Şerbeti için:
 
3.5 su bardağı toz şeker
 
3 su bardağı su
 
Yarım limonun suyu
 
 
Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca birkaç dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakın. Tereyağı, ayçiçek yağı, süt ve kabartma tozunu tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Unu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval açın kenarlarına 4-5 kesik yapın. Ortasına ceviz ekleyin ve kesilmiş parçaların alt kısmından başlayarak parçaları örün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine ılık şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Örgülü Tatlı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185016 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2025 
82 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Nebihat Kaya
 
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı eritilmiş margarin
 
1 su bardağı portakal suyu
 
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
 
Aldığı kadar un
 
1 paket kabartma tozu
 
2 su bardağı ceviz
 
Şerbeti için:
 
5 su bardağı tozşeker
 
5 su bardağı su
 
Yarım limonun suyu
 
 
Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın.
 
Limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.
 
Derin bir kasenin içinde sıvıyağ, eritilmiş margarin ve portakal suyunu karıştırın.
 
Elenmiş un ve kabartma tozu ile rendelenmiş portakal kabuğu ilave edip poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
 
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı önce avucunuzun içinde yuvarlayıp daha sonra yassıltarak elips şekli verin.
 
Ortasına cevizleri dizip hamurun karşılıklı iki kenarlarını 3 eşit şekilde kesin.
 
Kesilmiş kenarları çapraz şeklinde kapatarak örgü şekli verin.
 
Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |