| 
 
| 
 
 
 | 
 
ÖRGÜLÜ PİLAV | 
 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88896 
Gönderme Tarihi: 01.May.2013 
3,163 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3.5 su bardağı sıcak su
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı bezelye
 
50 gram antep fıstığı
 
Hamuru için:
 
1 su bardağı un
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 yumurta
 
Tuz
 
 
Pirinçler ayıklanıp, yıkanır. Bir kap içerisine pirincin üzerini geçecek kadar sıcak su konularak 20-25 dakika ıslatılır.
 
Pilavlık tencerede yağ eritilir, ölçülü sıcak su, yağın üzerine boşaltılır. Su kaynayınca yıkanmış pirinç ve tuz ilave edilir. 3 dakika harlı, 3 dakika orta ve sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 10 dakika demlendirilir ve ocaktan alınır. Bezelyelerin suyu süzülür. 1 çorba kaşığı tereyağı eritilerek içerisine bezelyeler konur, sotelenir. Hazırlanan pilava eklenerek 1 defa karıştırılır.
 
Un, bir kaba alınır, içerisine 1 çorba kaşığı sıvı yağ, yumurta ve tuz konulur. Su ilavesi ile katıca bir hamur yoğrulur.
 
Yoğrulan hamur, oklava ile 1/2 cm kalınlığında açılarak 1,5 cm eninde uzun şeritler halinde kesilir. Hazırlanan şeritler, yağlanmış yuvarlak cam kaba, aralarına bir fıstık girebilecek aralıklarla kafes şeklinde yerleştirilir. Fıstıkların kabukları soyulup kafeslerin aralarına dizilir.
 
Hazırlanan pilav, hamurun üzerine boşaltılır ve sıkıca üzerine bastırılır. Cam kasenin kenarından taşan hamurlar, pilavın üzerine kafes şeklinde kapatılır.
 
Pilav, önceden ısıtılmış fırına konur, şeritler kızarıncaya kadar pişirilir ve fırından çıkarılır. Yuvarlak bir servis tabağına ters çevrilir.
 
Dilimlenerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
Örgülü Pilav | 
 
  | 
can su 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.07.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99636 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2014 
2,782 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
130 gr margarin
 
2 su bardağı pirinç
 
250gr kuşbaşı et
 
100gr mantar
 
3 su bardağı su
 
2 soğan
 
1 kırmızı biber
 
1 kahve fincanı su
 
4 kaşık sıvı yağ
 
2 yumurta
 
2 su bardağı un
 
Tuz
 
 
Etleri önceden haşlayın. Soganları, biberleri, mantarları doğrayın. 30 gr yağda önce soğanları, sonra mantar ve biberleri tavada soteleyin. Pilavı bir tencerede pişirin. Pilava sotelediğiniz harcı döküp karıştırın. Başka bir kapta 1 yumurta 100 gr margarin, 2 su bardağı unu, bir fincan su ve tuzu koyup hamur yoğurun. Hamuru iki beze yapın, hamuru merdaneyle açın. Tepsiyi yağlayıp açtığınız hamuru serin. Pilavlı harcı tepsiye yufkanın üzerine yayın. İkinci yufkayı açıp şeritler halinda kesin. Tepsideki dışa doğru taşan yufkayı içe doğru katlayın. Şeritleri hasır örgü gibi döşeyin. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin. Üzeri kızarana dek pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "can su" tarafından gönderildi. 06.07.2014
  
 | 
 
Örgülü Pilav | 
 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155004 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2020 
510 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 adet soğan ? yemeklik doğranmış
 
1 adet kırmızı dolmalık biber ? küçük küp doğranmış
 
10 ? 15 adet mantar ? küp doğranmış
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı pirinç
 
Tuz
 
3 su bardağı su
 
Hamur için:
 
2 su bardağı un
 
100 gr. tereyağı ? soğuk ? küp doğranmış
 
2 yumurta
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
2 yemek kaşığı süt
 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
 
Pirinci yıkayın ve süzün. Soğanı küp küp doğrayın. Mantarları temizleyip doğrayın.Dolmalık biberi küp küp doğrayın.
 
Zeytinyağını bir tencereye alın ve ısıtın. Önce soğanları ekleyip kavurun, ardından biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Mantarı ilave edip, renk alana kadar kavurun. pirinçleri ekleyin ve kavurun. Su ve tuzu ekleyip kapağını kapatın.
 
Kaynayınca ateşi kısıp 10 dakika daha pişirin.
 
Un ve tereyağını parçalayıcının haznesine koyup kum kıvamına gelinceye kadar iyice çekin, ardından tuz ve yumurtaları tek tek ekleyerek parçalayıcıda çekmeye devam edin.
 
Hamur birleşmeye başlayınca tezgaha alın ve yoğurmadan hamuru birleştirin. Hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Bir parçayı iki yağlı kağıt arasında pişirme kabınızın tabanını kaplayacak kadar açın ve tabana yerleştirin.
 
Tabana çatalla delikler açın ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
 
2nci hamuru dikdörtgen olacak şekilde iki yağlı kağıt arasında açın ve şeritler kesip buzluğa koyun.
 
Pilav pişince fırından çıkan tabanın üzerine yayın.
 
Buzluktaki şeritleri alıp kafes yapın üzerine süt ve sıvı yağ karışımını fırça yardımıyla sürün ve tekrar 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Örgülü Pilav Tarifleri Firik Pilavı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |