|
|
Örgü Böreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159285
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2021
244 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
Üç buçuk su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
1 adet soğan
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
150 gram kıyma
5-6 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu
Öncelikle hamur için unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tereyağı ve tuzu katıp, iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Hamuru üç eşit bezeye ayırın ve bir kenara alın. İç malzeme için kıyılmış soğan ve sıvı yağı bir tavaya alıp, hafif kavurun. Kıyma, tuz ve karabiber ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra kıyılmış maydanozu katın. Tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bezelerden birini oklava yardımıyla ince açın. Soğumuş iç malzemenin üçte birini yufkanın uç kısmına yayın ve rulo şeklinde sarın. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın ve üç rulonun uç kısımlarını birleştirip, saç örgüsü şeklinde örün. Yağlanmış fırın tepsisine alın. Saç örgüsü tepsinize uzun gelirse ikiye kesip, bu şekilde yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.
|
Örgülü Börek |
|
Herhangi biri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc64781
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011
4,401 defa indirildi / yazdırıldı
|
İkbal Gürpınar
250 gr margarin
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
İçi için:
4 közlenmiş patlıcan
200 gr kıyma
1 kuru soğan
3 kaşık sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Hamur malzemelerimizi derin bir karıştırma kabında kulak memesi kıvamına gelinceye kadar karıştıralım. Hamurumuzu dinlenmeye bırakalım. Tenceremizin içerisine 3 kaşık sıvıyağ, yemeklik doğranmış soğan ve kıymamızı koyalım ve güzelce kavuralım. Baharatlarımız ile lezzetlendirelim. Közlenmiş 4 adet patlıcanımızı kıymamıza ilave edelim. İyice karışmasını sağlayalım. Dinlendirdiğimiz hamurumuzu mutfak tezgâhımızda 1 santim kalınlığına gelinceye kadar merdane yardımı ile inceltelim. Hamurumuzu kenarlarından boylu boyunca verev 5'er santimlik şeritlere ayıralım, (hamurun ortası bütün kalacak şekilde) İç harcımızı hamurumuzun ortasına yayalım. Şeritleri üst üste çapraz olacak şekilde kapatalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim. 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim.
|
|
Örgülü Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
|
|