|
ORALETLİ YAŞ PASTA |
|
Cemile
Super MOD
Kayıt: 10.11.2006
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10283
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2006
4,741 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 çay bardağı oralet
1çay bardağı nişasta
1,5 çay bardağı şeker
5 su bardağı su
Bunları önce iyice karıştırak pişirin. Katılışınca bunları bir başka kaba dökün üzerine 2 sıra kakaolu büsküvileri dizin.
Sonra yarım kilo süt, 1 çay bardağı nişasta, 1,5 çay bardağı şeker bunları ayrı yerde pişirin. Katılışınca ocaktan alın bunlarıda büsküvilerin üzerine dökün. Buzdolabında iki saat bekletikten sonra servis yapabilirsiniz.
|
ORALETLİ PASTA |
|
aras
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2006
Mesajlar: 29 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc6299
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2006
2,935 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
Beyaz Muhallebi
4 su bardağı süt
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı şeker
2 paket kare kakaolu bisküvi
Oraletli Muhallebi
4 su bardağı su
1 su bardağı nişasta
1,5 su bardağı şeker
1 paket arzuya göre Tang
Yapılışı
Beyaz muhallebinin tüm malzemeleri bir tencereye konur. Diğer bir tencereye de oraletli malzeme konur. Aynı anda pişirilir. Sıcakken tepsiye önce beyaz muhallebi dökülür. Yüzeyini kapatacak şekilde kakaolu büsküvi döşenir, üzerine hemen oraletli muhallebi konur. Soğuduktan sonra birkaç saatte dolapta bırakılır, dilimlere bölünerek servis yapılır.
Fotoğraf "fethi yorulmaz" tarafından gönderildi. 31.08.2018
|
ORALETLİ PASTA |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1417
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2006
2,881 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
2 yumurta,
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı şeker,
1 tatlı kaşığı amonyak soda
1 kahve fincanı erimiş margarin,
aldığı kadar un
HAMURUN YAPILIŞI:
1- Yukarıdaki malzeme karıştırılır. Aldığı kadar unla orta yumuşaklıkta hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir.
2- Dört eşit parçaya ayrılır. 2 mm. İnceliğinde yuvarlak açılıp, fırında birer veya ikişer pişirilir.
3- Sıcakken üzerlerine krema sürülüp üst üste kapatılır. En üste dövülmüş fındık, ceviz veya hindistancevizi serpilir. Yumuşak kalması için üzeri büyük bir tencere ile örtülür.
KREMA:
15 çorba kaşığı şeker,
3 çorba kaşığı oralet
4 çorba kaşığı pirinç unu,
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
3 su bardağı su,
1 yumurta
BAŞKA BİR KREMA:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
2 kaşık nişasta
750 gr. süt (3,5 su bardağı)
1 küçük paket margarin (125 gr.) (Yapılışı oraletli krema gibidir.)
KREMANIN YAPILIŞI:
Bir tencereye yumurta, oralet, şeker, pirinç unu, nişasta konup karıştırılır. Yavaş yavaş su ilavesi ile karıştırılarak pişirilir. Ateşten alınınca yağ konur. Sıcak olarak kullanılır.
Esenlikler...
|
Oraletli Pasta |
|
sütçü
Aşçı
Kayıt: 25.05.2009
Mesajlar: 18 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc36879
Gönderme Tarihi: 25.May.2009
2,488 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı süt
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kakaolu bisküvi
İKİNCİ KAT:
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı oralet (portakal, vişne, limon vs.)
Üzerini süslemek için fındık, fıstık vs.
Sütü, nişastayı, toz şekeri karıştırın. Ateşte katılaşıncaya kadar pişirin. Derince cam bir kabı ıslatın pişirdiğiniz kremanın yarısını dökün. Üzerine bisküvileri dizin, dondurun. Dolapta 1 saat bekletin. Diğer bir tencerede suyu, sütü, nişastayı, şekeri karıştırın, ateşte katılaşıncaya kadar pişirin. Donan sütlü tatlının üzerine yarısını dökün tekrar bisküvi dizin kalan yarısını üstüne döküp dolapta 1 gece bekletin. Arzuya göre üzerini süsleyin.
|
Oraletli Pasta |
|
ince melahat
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.06.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc126184
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2017
1,001 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı portakallı oralet
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
5 su bardağı su
2 paket kakaolu petibör
2 çorba kaşığı margarin
Boş tencereye 1 çorba kaşığı margarini süt 1 su bardağı su 1 su bardağı şeker ve nişastayı koyup kaynayıncaya kadar pişirip soğumaya bırakalım.
Başka bir tencerede petibör hariç kalan malzemeyi kaynayıncaya kadar pişirelim.
Geniş bir tepsiyi ıslatıp oraletli muhallebinin yarısını dökelim, üzerine kaplayacak şekilde pedibör dizelim, üzerine beyaz muhallebinin yarısını dökelim, üzerine pedibör dizelim, üzerine kalan beyaz muhallebi, üzerine son pedibörleri dizelim ve en üste kalan oraletli muhallebiyi dökelim.
Bir süre dindendirdikten sonra servis edelim.
|
|