| 
 
 
 | 
Oraletli Pasta Kremi | 
  | 
Kabul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6491 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2006 
3,796 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5 kaşık oralet
 
4 kaşık mısır özü nişastası
 
4 çorba kaşığı şeker
 
8 su bardağı su 
 
 
Şeker, nişasta ve oreleti tencereye koyun. Suyu ekleyip karıştırın ve ateşe koyun. Karıştırarak koyu kıvama gelene kadar pişirin. Hangi oraleti kullandıysanız kabuğunu içine rendeleyin.(portakal,limon gibi) Bu kremi hangi oraleti kulanmışsanız o pastalarda kullanın (portakallı pasta, limonlu pasta v.s)
  
 | 
Oraletli Pasta Kremi | 
  | 
yalın 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2007 
Mesajlar: 27 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23793 
Gönderme Tarihi: 13.May.2008 
2,711 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 çorba kaşığı şeker
 
3 kaşık omlet
 
4 su bardağı su
 
4 kaşık mısır nişastası
 
 
Şeker, nişasta ve oraleti bir tencereye koyunuz. Bu karışıma azar azar suyu ilave ederek nişasta ve oraletı eziniz. Karışımı ateşe koyarak un çorbası kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğuyunca istediğiniz pastalarda kullanınız.
  
 | 
Oraletli Pasta Kremi | 
  | 
muhsin76 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.07.2011 
Mesajlar: 22
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65941 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2011 
2,469 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 çorba kaşığı tozşeker
 
4 çorba kaşığı mısırözü nişastası
 
3 çorba kaşığı oralet
 
10 su bardağı su
 
 
Şeker, nişasta ve oraleti bir tencereye koyunuz.
 
Bu karışıma azar azar suyu ilâve ederek, nişasta ve oraleti eziniz.
 
Karışımı ateşe koyarak un çorbası kıvamından daha koyuca bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişiriniz.
 
Kıvamı gelince ateşten alıp, arasıra karıştırarak soğutunuz.
 
Soğuyunca istediğiniz pastalarda kullanınız.
 
 
Not: Bu kremayı özellikle portakallı pastalarda kullanmak daha doğrudur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |