| 
 
 
 | 
Omlet Pizza | 
  | 
can can 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.11.2009 
Mesajlar: 70 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44032 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2009 
2,025 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet yumurta
 
2 iri domates
 
2 baş soğan
 
3-4 diş sarımsak
 
10 adet tuzlu sardalya balığı
 
Yarım su bardağı kaşar peynir rendesi
 
2 çorba Kaşığı katı yağ
 
Yeterince tuz, biber, zeytin
 
 
YAPILIŞI:
 
Soğanları çok ince kıyınız. Sarmısağı ayıklayıp iyice dövünüz. Katı yağda soğan ve sarmısağı karıştırarak sarartınız. Ayrı bir kaba yumurtaları kırıp, çırpınız. Çırptığınız yumurtayı soğan ve sarımsağın üzerine döküp karıştırınız. Ateşinizin kısık olmasına dikkat ediniz. Omletiniz katılaşmaya yüz tutunca ateşten çekiniz. Üzerine ince ince kestiğiniz domates dilimlerini yerleştiriniz. Kaşar peyniri, rendesini serpiniz. Tuzlu balık ve siyah zeytinlerin çekirdeğini çıkararak süsleyiniz. İki dakika kadar kızgın fırında tutup, sıcak sıcak ikram ediniz.
 
 
Not: Sulu sevenler, fırına koymadan önce çok az pişirmelidir omleti.
  
 | 
Pizza Omlet | 
  | 
günler 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2014 
Mesajlar: 34 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99384 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2014 
1,912 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet sosis
 
2 dilim salam
 
6 dilim sucuk
 
4 adet yumurta
 
1 tutam rende kaşar
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
Ketçap
 
 
Yumurtalar derin bir kapta tuzla çırpılır. Doğranan sucuk, salam ve sosis ilave edilir. Tavaya sıvıyağ konur, ısınınca karışım dökülür. Sertleşmeye başlayınca kaşar serpilir, 1-2 dakika sonra ateşten alınır. Pizza gibi kesilir. Üzerine ketçap gezdirilir. Sıcak servise sunulur.
  
 | 
Omlet Pizza | 
  | 
sanat adamı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123946 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2017 
915 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1/2 çay kaşığı pul biber
 
1/2 çay kaşığı kekik
 
1/2 çay kaşığı nane
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
 
2-3 dal dereotu
 
 
Yumurtaları kırın. Kaşar ve dereotu dışındaki malzemeleri içine ekleyip iyice çırpın, Yağı sahana ekleyin, yumurtalı karışımı içine boşaltın. Kapağını kapatıp arada kontrol ederek pişirin. Pişince sahandan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar ve dereotu serperek servis yapın.
  
 | 
Pizza Omlet | 
  | 
hatice hatice 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2018 
Mesajlar: 22 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135118 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2018 
911 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
2 adet Yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 dilim Sucuk
 
1 adet sarı dolmalık biber
 
1 adet kırmızı dolmalık biber
 
2-3 Çorba kaşığı domates sos
 
1 adet Çeri domates
 
1-2 adet Zeytin
 
50 g. Rende mozzarella
 
1-2 dilim taze kaşar peyniri
 
 
Yumurtaları bir kasede tuz ve karabiberle çırpın. Orta boy bir tavaya zeytinyağını ekleyip orta ateşte ısıtın. Yumurta karışımını döküp 2-3 dakika pişirin. Spatula yardımı ile çevirip omletin diğer yüzünü de 1-2 dakika pişirdikten sonra büyükçe bir tabağa aktarın. Domates sosu omletin üzerine yayın. Kaşar dilimlerinden yuvarlaklar kesip göz olarak yerleştirin.Siyah zeytinle göz bebeklerini yapın. Sucuk dilimleri ile kulakları,rende peynir ile saçları, çeri domates ile burunu, kırmızı biberle ağızı, sarı biberle kaşları ve papyonu yapın. İsteğe gore hemen servis edebilir ya da önceden 180 C?ye ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar 3-4 dakika ısıtabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Omlet Pizza | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170666 
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2023 
329 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.yum-bir.org
 
 
4 adet yumurta,
 
1 kibrit kutusu büyüklüğünde tavuk göğsü, çok ince doğranmış
 
1 tatlı kaşığı kuru soğan
 
2 adet mantar
 
Tuz
 
Kekik
 
Karabiber
 
1,5 çay kaşığı un
 
Yarım çay kaşığından az kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 adet domates
 
1 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri
 
 
Tavada ince doğranmış soğanlar bir miktar yağ ile kavrulur. Tavuklar ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Domates, mantar ve baharatlar atılarak biraz daha kavrulur. Ayrı bir kapta çırpılmış yumurta, un, kabartma tozu diğer tavada kavrulan malzemenin üstüne dökülür. Bir miktar piştikten sonra üzerinde ince dilimler halinde kesilmiş kaşar peyniri konarak pişirilir. İsteğe göre domates ve salatalıkla servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |