Kısa URL: https://ml.md/lc157990
Gönderme Tarihi: 29.May.2021
432 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet bütün bayat ekmek
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
3 adet domates
1 tatlı kaşığı bibersalçası
1 kahve fincanı sıvıyağ
250 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Ekmeği hafifçe ıslatarak, elinizle leblebi iriliğinde ufalayın. Kıyılmış soğan, sarımsak, sivri biber, küp doğranmış domates, bibersalçası, sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırın. Üzerine ufalanmış bayat ekmeği ekleyin. Daha sonra çatalla ezdiğiniz beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu ilave ederek yoğurun. Harçtan parçalar kopararak istediğiniz şekli verin. Soğuk olarak servis yapın.
2-2,5 adet bayat ekmek (ufalanmış)
3 adet rendelenmiş domates
3 adet yeşil biber (ince doğranmış)
1 demet yeşil soğan (ince doğranmış)
3 diş kuru sarımsak (ince doğranmış)
1 demet maydanoz (ince doğranmış)
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
50 gr rendelenmiş Antep veya kaşar peyniri
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı karabiber
Ekmek hariç bütün malzemeler karıştırılır. Sonra ufalanmış ekmekler katılarak karışım iyice yoğrulur. Elde çiğ köfte gibi şekillendirilir. Kıvırcık salata yaprakları üzerinde turşu ve limon eşliğinde servis edilebilir.