Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Mardin Yemekleri > Omaç (Gaziantep) (5 adet - 201,354 defa bakıldı)

Omaç (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Omaç (Gaziantep)

Zehra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.08.2005
Mesajlar: 46
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc5450
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
2,627 defa indirildi / yazdırıldı




Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü

3 adet yufka ekmek (ufalanmış)
3 adet rendelenmiş domates
3 adet yeşilbiber (ince doğranmış)
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
3 diş kuru sarımsak (ince doğranmış)
1 demet maydanoz (ince doğranmış)
1 yemek kaşığı domates ve biber salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
50 gr. rendelenmiş Antep veya kaşar peyniri
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı karabiber

Ekmek hariç bütün malzemeler karıştırılır. Ekmekler ilave edilir ve yavaş yavaş yoğurulur, iyice karıştırılıp elle şekil verilir. Servis tabağına alınıp turşu ve ayranla servis yapılır.


Omaç (Gaziantep)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc86395
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2013
4,189 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.gaziantepmutfagi.org

3 adet kuru açma ekmek (yufka)
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak (istenirse)
4 adet iri domates
2 adet Antep peyniri
1 demet maydanoz
½ yemek kaşığı domates salçası
½ yemek kaşığı biber salçası (istenirse)
3 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
½ yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı
½ tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı karabiber

Yufka ekmekleri madeni para büyüklüğünde kırıp bir tarafa koyun.
Maydanozu irice doğrayıp bir tarafta bekletin.
Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın ve yoğurmak için uygun bir tepsi veya leğen içine koyun.
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
Antep peynirini de ufak küpler halinde kesin.
Tepsiye ekleyin.
Bütün bunların üstüne sadeyağ, tuz, karabiber, domates ve biber salçası ile toz kırmızıbiberi ekleyerek birbiriyle karıştırın ve iyice yoğurun.
Son olarak ekmek parçalarını ekleyin.
Maydanozu da katın ve ancak karışacak kadar yoğurarak avucunuzda sıkarak şekil verin.
Hemen servis yapın.

Not: Antep peyniri bulamazsanız, örgü peyniri, hellim peyniri, dil peyniri gibi peynirlerden birini kullanabilirsiniz. İlkbahar ve yaz aylarında maydanoz yerine 10-15 adet kıyılmış körpe asma yaprağı koyarak bambaşka bir lezzet elde edebilirsiniz.
Kat kat, yaprak yaprak kuru ekmek, Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.
Kış için hazırlanan kuru ekmek, el altında çabucak bir şeyler hazırlamak gerektiğinde her zaman imdada yetişir.
Omaç kıvamını kuru ekmekten alır.
Bekletilirse ekmek hamurlaşır ve tadını kaybeder, bu yüzden hemen tüketmek gerekir.
Omaç bekletilirse çok kısa zamanda hamur olur ve istenen lezzeti vermez.
Dilerseniz sadeyağ yerine birkaç kaşık sızma zeytinyağı da kullanabilirsiniz.
Mevsiminde taze tarhun otu da katabilirsiniz.



OMAÇ (Gaziantep)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95405
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2014
2,125 defa indirildi / yazdırıldı




Özden (Mermer) Özsabuncuoğlu

3 tane kuru açma ekmek (ekmek)
2 baş antep peyniri
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı kırmızı biber
1/2 yemek kaşığı sade yağ veya tereyağı
1 tane küçük kuru soğan
2-3 diş sarımsak
10-15 adet taze asma yaprağı veya 1 demet maydanoz
3 tane domates
Tuz

Yufka ekmekler madeni para büyüklüğünde parçalanır,bir tarafa konur. Maydanoz veya asma yaprakları irice doğranıp onlar da bir tarafa konur. Kuru soğan ve sarımsak ince ince doğranır ve bir tepsinin içine alınır.Domateslerin kabuğu soyulur, ufak ufak tepsiye doğranır. Antep peyniri de ince ince doğranıp üzerine eklenir.Bütün bunların üzerine yağ, tuz, karabiber, domates salçası, biber salçası ve kırmızı biber de eklenerek bütün malzeme iyice yoğrulur. Son olarak parçalanmış yufka ekmek,maydanoz veya asma yaprağı katılır, az karıştırılır ve sıkımlar haline getirilir ve bekletilmeden hemen servis yapılır.

Not: Omaç bekletilirse hamur olur ve istenen lezzeti vermez.


Omaç (Gaziantep)

ceviz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.12.2016
Mesajlar: 28
Şehir: Ordu
Kısa URL: https://ml.md/lc121823
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2016
2,843 defa indirildi / yazdırıldı




Ömür Akkor

5 adet kuru yufka ekmeği
Yarım su bardağı Komili Sızma Zeytinyağı
300 g Antep peyniri
3 adet sof domatesi (yerli)
5 adet yeşil biber
3 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
1 yemek kaşığı acı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
Kaya tuzu

Derin bir karıştırma kabına kuru yufka ekmeklerini parçalayın.
Ekmeklerin üzerine domatesi rendeleyin.
Daha sonra ince ince kıydığınız tüm sebzeleri ve peyniri ekleyin.
Bu malzemeleri güzelce harmanladıktan sonra Komili Sızma Zeytinyağı, salçalar ve kaya tuzunu ilave edin.
Güzelce yoğurup elle şekil vererek servis edin.

Not: Özellikle bağ evlerinde ve tarlalarda çalışırken bolca yapılan bir köfte çeşididir. Kuru olursa domates, fazla ıslak olursa da ekmek ilave edilmelidir



Omaç (Gaziantep)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166039
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2022
164 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet doğranmış ekmek
2 domates (Kabuğu soyulmuş, küçük doğranmış)
3 diş sarımsak (Küçük doğranmış)
1 soğan (Küçük doğranmış)
1 demete yakın maydanoz (Küçük doğranmış)
2 yeşil, bir kırmızı biber (Küçük doğranmış, en son konulacak)
2 kaşık salça
Kırmızı biber
Tuz
2 baş Antep peyniri (Doğranmış veya rendelenmiş)
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Maydanoz ve yağ hariç tüm malzemeleri yoğurma kabımıza koyup yoğuruyoruz. 15-20 dakika sonra maydanozunu ve yağını ekleyip 5 dk. daha yoğurup servis ediyoruz.






Omaç (Gaziantep) Tarifleri Mardin Yemekleri



(5 adet Omaç (Gaziantep) 201,354 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort