|
|
Öğretmenler Günü Pastası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168294
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2022
463 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
0,5 su bardağı su
Dolgu:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 su bardağı karadut
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Kaplama ve süsleme:
1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
Dr. Oetker Buğday Nişastası
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Kalıp:
Kare kalıp (24x24 cm)
Kağıt mini muffin kalıbı
Kağıt muffin kalıbı
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Büyük muffin kalıbına 1 yemek kaşığı, küçük muffin kalıplarına da birer tatlı kaşığı hamur koyun. Kalan hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Pişirme süresinin 15-20. dakikasında muffinleri fırından alın.
Süre sonunda kalıptaki pandispanyayı fırından alın ve bekletmeden yanlardan spatula yardımı ile kelepçesini çıkarın ve soğumaya bırakın.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Muffinleri süslemek için ayrı bir kaseye 2 yemek kaşığı pasta kremasında alın ve yeşil jel renklendirici ilave edip karıştırın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve muffinlerin üzerini süsleyin.
Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin. İlk katını ters çevirerek servis tabağına alın. Pasta kremasından 3 yemek kaşığı dışı için ayırın. Kalan kremanın yarısını pandispanyanın üzerine yayın. Karadut ve çikolata parçalarının yarısını üzerine sıralayın, ikinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan kremayı üzerine yayın. Kalan karadut ve çikolata parçalarını da üzerine sıralayın, üçüncü kat pandispanyayı üzerine kapatın. Ayırdığınız krema ile pastanın yanındaki boşlukları kapatın ve üzerine ince bir tabaka şeklinde sürün. Buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
Şeker hamurunu paketinden çıkarın ve yumuşayıncaya kadar yoğurun. Cevizden biraz büyük bir parça alın. Bir adet 8 cm ve 3 adet 4 cm uzunluğunda mum şekli yapın. Kalan şeker hamurunu az miktarda buğday nişastası serpilmiş tezgaha alın. Merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın ve pastayı kaplayın. Fırça kullanarak jel renklendiriciler ile üzerini süsleyin.
Hazırladığınız mumların üzerine üçgen şeklinde şeker hamuru yapın ve su ile hafif ıslatarak yapıştırın. Kırmızı ve sarı jel renklendirici ile büyük ve bir adet küçük mumun üzerini boyayarak ateş görüntüsü verin. Diğer mumların üzerine beyaz olarak bırakın. Mumların alt kısımlarından kürdan batırarak muffinlerin üzerine yerleştirin. Muffinleri pastanın üzerine sıralayın. Uzun mumu eğerek yanındaki mumu yakıyor görüntüsü verin.
|
Öğretmenler Günü Pastası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168427
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2022
244 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
100 g yumuşak margarin
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 - 3 yemek kaşığı süt
Süslemek için:
1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru (400 g)
21 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
20 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
20 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
20 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
10 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
10 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
1 çay bardağı fındık kırığı
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Kaplama:
1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru (400 g)
Dr. Oetker Buğday Nişastası
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir kaba alıp mikserin çırpıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Margarin, şekerli vanilin ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Süre sonunda keki fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.
Şeker hamurunu paketinden çıkarıp yumuşaması için kısa bir süre yoğurun. Kalem uçlarını hazırlamak için hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alın, 1 damla kırmızı jel renklendirici ekleyip dıştan içe doğru yoğurun. Kalan hamuru 4 eşit parçaya bölün. Kırmızı, mavi, yeşil ve sarı jel renklendiriciler ile hamurların her birini ayrı renk yapın. Renkli hamurlardan kalem yapmak için 1 cm kalınlığında rulolar hazırlayın. Farklı boyutlarda kesin, açık renkteki şeker hamuru ile kalem uçlarını yapın, elinizle düzelterek kalemlerin ucuna yapıştırın. Uçlarına da kendi renginden birer küçük parça yapıştırın. Kalan renkli şeker hamurlarınının üzerlerini kapatıp defter ve kitap kapaklarını hazırlamak için bekletin.
Soğuyan keki enlemesine üçe kesin ve üst katını ters çevirerek servis tabağına alın. Sütü çırpma kabına alın, üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Krem şantinin yarısını ayrı bir kaba alın, 10 damla kırmızı jel renklendirici ekleyip mikser ile kısa bir süre çırparak renklendirin. Fındık kırıklarının ve çikolata parçalarının yarısını kremaya ekleyip karıştırın. Kalan krem şantiyi mavi renklendirici ile renklendirip kalan fındık kırığı ve çikolata parçalarını ilave edin. Servis tabağındaki kekin üzerine mavi renkli kremayı yayın, ikinci keki üzerine kapatın, kırmızı renkli kremayı yayın ve üçüncü keki kapatın. Pastayı buzdolabına alın.
İkinci şeker hamurunu paketinden çıkarın ve yumuşayıncaya kadar kısa bir süre elinizle yoğurun. Hamurun 3/4'ünü hafif nişasta serpilmiş tezgahta merdane yardımı ile 1cm kalınlığında açın. Pastanın üzerini az miktarda su ile ıslatıp açtığınız hamur ile kaplayın. Kalan beyaz hamuru 3 parçaya bölün, her birini defter ve kitap boyutunda dikdörtgen açın. Renkli şeker hamurlarını açıp defter ve kitapların kapaklarını yapın. Hazırladığınız kalem ve kitaplara az miktarda su sürerek pastanın kenarlarına ve üzerine yerleştirip servis yapın.
|
Öğretmenler Günü Pastası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168640
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2022
290 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
6 yumurta
1 su bardağı su
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
2 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
3 adet muz
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Kaplamak için:
1 paket Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
50 g yumuşak margarin
160 g bitter çikolata
Süslemek için:
1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Kelebek
Kalıp:
Dr. Oetker Varino Serisi Ayarlanabilir Kare Pişirme Çerçevesi 24-46 cm
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Kalıbı 28x33 cm boyutlarına ayarlayın, fırın tepsisine oturtun ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Bir adet pandispanya unu çırpma kabına alın. Üzerine 3 yumurta ve yarım su bardağı su ilave edin. Mikser ile önce düşük, daha sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba alın, kaşık ile eşit şekilde yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Süre sonunda pandispanyayı fırından çıkarın ve fırını kapatmayın. 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve aynı ölçülerde bir pandispanya daha pişirin.
2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte el çırpıcısı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan pastacı kremasını ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Pandispanyalardan birini servis tabağına alın ve hazırladığınız dolguyu üzerine yayın. Muzları dilimleyin ve kremanın üzerine sıralayın. Çikolata parçalarını serpin, ikinci pandispanya ile üzerini kapatın ve eliniz ile hafifçe bastırın.
Süt ve margarini çırpma kabına alın, üzerine pasta kremasını ilave edin. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız pastanın yan kısımlarını kaplayın. Üst kenarlara kara tahta çerçevesi şeklinde 3 cm genişliğinde krema sıkın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin, 5-10 dakika bekletip pastanın üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Süsleme glazürleri ile kara tahta şeklinde süsleyin, pasta süslerini sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.
|
|
Öğretmenler Günü Pastası Tarifleri Pay Tarifleri
|
|